Zwak Barça lijdt nederlaag in eigen huis tegen Malaga


Goal Juanmi - Barcelona 0-1 Malaga - 21-02-2015 by VideoGreen
Een stunt van formaat op de 24e speeldag in de Primera Division: Barcelona heeft pas voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis (dure) punten verloren. Killer van dienst was Malaga dat met 0-1 in Camp Nou ging winnen. Juanmi tekende al na zes minuten voor het enige doelpunt van de namiddag. 'Barça' probeerde daarna wel, maar vond geen gaatje in de muur die Malaga optrok. De Catalanen laten zo na de koppositie van Real over te nemen, dat pas morgen speelt op bezoek bij Elche.

Barcelona kreeg vanmiddag de kans om aartsrivaal Real Madrid onder druk te zetten. Dan moest het in eigen huis wel afrekenen met subtopper Malaga. Makkelijker gezegd dan gedaan, want bij de eerste kans voor de bezoekers was het al raak. Alves speelde te kort terug op Bravo en gaf het leer cadeau aan Juanmi die de Chileense goalie omspeelde en de 0-1 in doel legde (zie video hierboven).

Barcelona op zoek naar 1-1
Barça moest meteen uit zijn pijp komen en Alves zette zijn foutje ei zo na meteen recht, maar Wellington keerde zijn knal in extremis op de lijn met de knie. Malaga ontsnapte, maar hield zijn zaakjes achterin goed gesloten en teerde op een uitstekende organisatie. De Catalanen probeerden wel een opening te vinden. Messi krulde een vrije trap een metertje over de kooi van Kameni en een kopbal van Iniesta miste kracht. Malaga stelde daar zelf weinig tegenover. Bravo moest één keer nog attent zijn op een knal van Horta. Zo bleef het verrassend genoeg 0-1 halfweg.

AFP
AFP
AFP
AFP

Barcelona creëert amper kansen en druipt af
Luis Enrique had zijn troepen tijdens de rust duidelijk aangevuurd, want Messi en co schoten uit de kleedkamer, maar telkens lag Kameni of een Malaga-been in de weg. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Barça zelden, mede omdat het zich telkens liet vangen aan de buitenspelval. Het geloof bij Malaga in een stunt groeide naarmate de tijd in het nadeel van Barcelona wegtikte. De manschappen van coach Javier Garcia hielden makkelijk stand en deelden bij momenten zelf de lakens uit. Één keer was Barça er nog dichtbij, maar Pedro knalde van dichtbij snoeihard in het zijnet. De thuisploeg droop - onder een fluitconcert - af.

AFP
GETTY
AFP
AFP