Zuur avondje voor Mignolet en scorende Origi: Wolverhampton en Dendoncker knikkeren Liverpool uit FA Cup

REUTERS
Zuur avondje voor Simon Mignolet, Divock Origi en bij uitbreiding heel Liverpool. Onze twee landgenoten mochten voor het eerst sinds heel lang nog een keertje aan een wedstrijd met inzet beginnen, maar werden genadeloos uit de FA Cup geknikkerd door Leander Dendoncker, ook weer in de basis, en Wolverhampton. Origi scoorde knap, maar zijn goal bleek onvoldoende. Het werd 2-1.

Mo Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino: allen kregen ze vanavond rust van Liverpool-coach Jürgen Klopp. Wél in de basis stonden Simon Mignolet en Divock Origi, vergezeld door een pak jonge ploegmaats. Bovendien moest Lovren al heel snel geblesseerd naar de kant en in plaats van te kiezen voor vaste pion Trend Alexander-Arnold, gooide de Duitse oefenmeester Ki-Jana Hoever in de strijd - een piepjonge Nederlander die met zijn 16 jaar, 11 maand en 20 dagen de op drie na jongste Liverpudlian in een wedstrijd met inzet ooit werd. En toch was het ervaren rot James Milner die boter op het hoofd had bij de opener van de Wolves. De aanvoerder liet de bal zomaar glippen, waardoor Raul Jimenez alle tijd kreeg om alleen richting Mignolet te hollen. De Mexicaan faalde niet.

Lees hieronder verder

Photo News
Photo News

Voor de rest amper kansen te noteren in de eerste helft. Mignolet moest amper aan het werk en aan de overzijde kwam Origi nauwelijks in het stuk voor. Maar de koffie bracht soelaas voor de jonge aanvaller. Vijf minuten ver in de tweede helft nam hij over van Milner om de bal vervolgens fraai (en door de benen van nota bene Leander Dendoncker) voorbij een kansloze Ruddy te schieten. Al duurde het feestje bij de Reds niet bepaald lang. Zowat vier minuutjes later mocht Neves aanleggen vanop afstand en Mignolet was er een tweede keer aan voor de moeite. Nadat Shaqiri zijn weergaloze vrije trap tegen de doelpaal zag uiteen spatten, gooide Klopp Salah en Firmino in de strijd. Ook zij konden het tij niet meer keren, waardoor Liverpool zo voor de tweede keer in vier dagen (donderdag werd er nog met 2-1 verloren bij Manchester City) het onderspit moest delven.

Recine Ki-Jana Hoever, een Nederlander van 16, mocht al snel opdraven na een blessure bij Dejan Lovren.
Action Images via Reuters Recine Ki-Jana Hoever, een Nederlander van 16, mocht al snel opdraven na een blessure bij Dejan Lovren.
Photo News
AFP
Action Images via Reuters
 Mo Salah kwam de laatste twintig minuten in het veld, maar ook hij kon een nieuw verlies niet afwenden.
Photo News Mo Salah kwam de laatste twintig minuten in het veld, maar ook hij kon een nieuw verlies niet afwenden.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Klop

  Eerder een laffe stoot van Klopp een praktisch volledig B elftal opstellen uit schrik voor vermoeidheid van zijn goudhaantjes die absoluut de titel en de CL willen winnen! Zijn al uit de 2 bekers het valt niet op. Wacht maar het blijft niet duren, vorige week verloren in de PL en tegen Bayern gaan ze eruit in de CL.

 • Christiane Van Croonenborch

  Rudy Claes een voetbalkenner ?? Eerder een supporter

 • frankie bressinck

  Nog maar eens bewezen dat een keeper maar zo goed is als zijn verdedigers! Als ze zonder Van Dijk, Arnold en Robertson spelen dan zie je het wel! Mignolet kon weinig verweten worden, zijn verdedigers en Milner daarentegen....

 • Lucaz Keizer

  Wat kan er Mignolet hier eigenlijk verweten worden? Liverpool start met een veredeld B-elftal, mooi cadeau. Om Simon nu de schuld van de nederlaag toe te schuiven, getuigt van weinig voetbalkennis. Dit geeft enkel maar aan dat de criticasters gewoon de perfsoon Mignolet niet kunnen hebben. Flauw, flauw, flauw....

 • Leon Goeghebuer

  Aan de negatievelingen hieronder. Waarom vitten op Mignolet? Heeft hij 1 fout gemaakt? Dacht het niet. Dat kappen op Belgische spelers is enkel bewijs van onkunde en zurigheid.