Zlatan Ibrahimovic verlaat Man United voor de MLS

Action Images via Reuters

Zlatan Ibrahimovic trekt met onmiddellijke ingang naar de Major Soccer League, naar meer dan waarschijnlijk Los Angeles Galaxy. Eerder stelde Mourinho al dat hij Zlatan, wiens contract op Old Trafford deze zomer afliep, niets in de weg zou leggen om naar de States te trekken. De MLS is net van start gegaan. Voor de Mancunians scoorde de Zweedse spits (36) 29 goals in 53 wedstrijden. Vooral zijn eerste seizoen na zijn vrije transfer van PSG was een voltreffer, met onder andere twee goals in een gewonnen League Cup-finale tegen Southampton. Maar later dat jaar liep hij een zware knieblessure op in de Europa League tegen Anderlecht en dit seizoen kwam hij slechts zeven keer in actie. 

Zijn laatste match voor Man Utd speelde hij de dag na Kerstmis tegen Burnley (2-2), toen Steven Defour heerlijk scoorde op vrije trap. Daarna viel hij opnieuw gekwetst uit. In Los Angeles kan 'Ibracadabra' Laurent Ciman tegen het lijf lopen. Onze landgenoot speelt er voor Los Angeles Football Club. Ibrahimovic speelde op het EK in Frankrijk net tegen de Rode Duivels zijn laatste interland voor Zweden, al hintte hij onlangs -nu Zweden zich ook geplaatst heeft voor het WK in Rusland- op een verrassende rentree.

Zlatan met zijn vrouw Helena Seger op Old Trafford.
Photo News Zlatan met zijn vrouw Helena Seger op Old Trafford.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Klop

  Die willen we nog niet voor niks bij Man City. Arrogantie zit op zijn plek bij Man Untitled ! Enkel maar muilen en provoceren en dat is al!

 • frankie bressinck

  Was al over zijn top na die 4 uitboljaren bij PSG. Als je in een mindere competitie terug naar een topland gaat dan kun je nog moeilijk omschakelen. Let maar op, Neymar zal ook niet lang meer blijven of 't zal ook gedaan zijn!

 • Wouter Van de Walle

  Francois, je bedoelt United ;) En ook al was hij er niet lang, hij is toch van waarde geweest. Het is normaal dat nu met Lukaku die blijft scoren Zlatan ergens anders heen gaat, zeker op zijn leeftijd

 • jozef van riel

  François, Man. City?? Tom. Grappig. Zo zou Zlatan himself deze transfer ook wel omschrijven!

 • Erwin Elskens

  Wie of wat is Zlatan nog?? Hij kan zelfs Lukaku niet uit de ploeg spelen!