Zidane en Ronaldo spelen benefietmatch tegen ebola

GETTY
Voetballegendes Zinedine Zidane en Ronaldo spelen een benefietwedstrijd tegen de "All Stars" van Saint-Etienne ten behoeve van de slachtoffers van ebola. De twaalfde editie van de "wedstrijd tegen armoede" wordt op 20 april gespeeld in het Geoffroy-Guichard stadion van Saint-Etienne.

"We zijn heel trots dat zulke sterren zich inzetten voor deze zaak", verwees Aziyadé Poltier-Mutal van de Verenigde Naties naar de Fransman en de Braziliaan. "Laten we hopen dat andere voetbalgrootheden dit voorbeeld zullen volgen", ging hij verder. De "All stars" van Saint-Etienne zullen een combinatie van oude en huidige spelers opstellen. De club staat momenteel vierde in de Franse Ligue 1.

Twee derde van de inkomsten gaan naar Nieuw-Guinea, Liberia en Sierra Leone, de landen die het zwaarst getroffen worden door de epidemie. De rest gaat naar "ASSE Coeur-Vert" van de club zelf, die goede doelen in Saint-Etienne ondersteunt.

Voorgaande edities van de benefietwedstrijd waren onder andere voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010 en typhoon Haiyan in 2013. Sinds 2003 heeft het initiatief al meer dan 4 miljoen dollar opgehaald.