Zes goals en vier assists: Nederlandse Miedema schrijft geschiedenis in het vrouwenvoetbal

Een buiging voor Miedema in haar glanspartij tegen Bristol City.
Photo News Een buiging voor Miedema in haar glanspartij tegen Bristol City.
De Nederlandse international Vivianne Miedema heeft in de thuiswedstrijd van Arsenal tegen Bristol City een uitzonderlijke prestatie geleverd. De topscorer aller tijden van Oranje bracht niet minder dan zes doelpunten op haar naam en was daarnaast ook nog eens goed voor vier assists. Vooral dankzij de dubbele hattrick van de 23-jarige aanvalster won Arsenal met 11-1. Het was de grootste overwinning in de Engelse Super League ooit.

Miedema brak haar eigen record in de Britse vrouwencompetitie voor directe betrokkenheid bij de doelpunten in één wedstrijd. In september 2018 kwam ze in het duel met Liverpool drie keer tot scoren en bracht ze twee assists op haar naam. 

De Nederlandse maakte tegen Bristol City pas na een kwartier haar eerste treffer. Haar zesde en laatste goal liet ze in de 64ste minuut aantekenen. Zes minuten later werd de excellerende Miedema gewisseld.

De tiende goal voor Arsenal, natuurlijk van de voet van Miedema.
Photo News De tiende goal voor Arsenal, natuurlijk van de voet van Miedema.
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.