Zenit, met een sterke Witsel, pakt Russische beker

AFP
Zenit Sint-Petersburg heeft voor een vierde keer de Russische beker veroverd. In de ultramoderne Kazan Arena waren de troepen van André Villas-Boas een maatje te groot voor competieleider CSKA Moskou, het werd 4-1. Zenit begon zonder Rode Duivel Nicolas Lombaerts aan de partij. Axel Witsel, die andere Rode Duivel, kreeg wél een basisplaats en werd na 82 minuten naar de kant gehaald.

Zenit kwam ruim tien minuten voor de rust op voorsprong nadat Hulk een elfmeter kon omzetten. Lang duurde die voorsprong niet, amper twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk dankzij de 21-jarige Nigeriaan Aaron  Olanare.

Vroeg in de tweede helft kwamen de manschappen van Villas-Boas opnieuw op voorsprong. Het was onze Rode Duivel Axel Witsel die met een listig steekpasje de ruimte creëerde voor Hulk, die laatste was niet zelfzuchtig en liet Kokorin de bal makkelijk binnentikken: 2-1. Iets voorbij het uur vielen de Moskovieten met z'n tienen en kreeg Zenit opnieuw een strafschop. Hulk - wie anders -  twijfelde niet en prikte zijn tweede van de namiddag tegen de netten. Na die derde goal en de man meer-situatie was de veer bij CSKA helemaal gebroken en Zenit had zijn schaapjes op het droge. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs nog 4-1 via Yusupov.

Ook in de Russiche Premier League maakt Zenit nog kans op een prijs. Mathematisch dan wel, want met nog vier speeldagen te gaan staat het vierde en heeft het vier punten achterstand op verliezend bekerfinalist CSKA Moskou.