Exclusief voor abonnees

Youri Tielemans mijmert ­vanuit Monaco over Gouden Schoen: "De gedachte dat ik zou moeten speechen..."

Voorbestemd om ooit te ­winnen, maar vooralsnog niet op de erelijst

Jan De Meuleneir- Photo News
"Hé, dit is het zaaltje waar ik mijn contract tekende." Trots grijpt hij naar zijn iPhone om door een overaanbod aan foto’s te scrollen. "Allez, waar is die nu? Ah, hier!" "Spijtig dat we de ­cijfertjes niet kunnen lezen", grijnzen we. Tielemans lacht eens hartelijk. ’t Zou niet bij die ene keer blijven.

A trip down memory lane werd het, daar in het Stade Louis II, aan de hand van een pak foto’s die we meehadden. Herinneringen aan de voorbije drie edities van de Gouden Schoen waar Tielemans telkens present tekende. "Alleen in mijn eerste seizoen was ik er niet. Hoefde ook niet, vond ik. Ik was amper 16 en had nog niets te zoeken op zo’n gala – ik had nog niet genoeg getoond." En toch. Zijn eerste halfjaar op het hoogste niveau levert de middenvelder een spreekwoordelijk punt op, naast een tweede plaats in de verkiezing van 'Belofte van het Jaar'. "Of ik toen al droomde van de Schoen? Ik wilde er zelfs niet aan denken. Al die grote namen op die erelijst! Ik was 13 toen Boussoufa won, vóór Romelu (Lukaku, red.). Ik volgde het toen al een beetje, want Romelu was een voorbeeld. Een vriend ook. Maar de show heb ik niet gezien. Nooit trouwens. Ik kón niet kijken, want het was veel te laat op de avond. (lachje) Ik moest de volgende dag naar school..."

Wanneer Tielemans in januari 2015, samen met zijn begeleider Peter Smeets, voor het eerst naar het Gala afzakt, is hij naar eigen zeggen wel wat nerveus.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nanine DeWilde

  Tgoho, hier zijn een paar kenners aan het werk hoor. Die jongen haalt zijn minuten bij Monaco en was de afgelopen 2 maand geblesseerd waardoor hij nogal moeilijk kon spelen natuurlijk. Eerste match dat hij wedstrijdfit was speelde hij al weer. Maar idd, ga maar verkommeren op de bank. Bende dutsen

 • Robert Versyp

  Is steeds zichzelf gebleven, de stijl van zijn vorige ploeg is hem bijgebleven,de nederigheid druipt er af.Voor mij mag hij daar in het zonnige zuiden blijven en de invallersbank blijven warm houden...

 • Loukie Van Ypersele

  Thielemans heeft nog altijd een groot gedacht van zichzelf ,droom maar verder zou ik zo zeggen, Youri je weet toch dat dromen bedrog zijn, tja dat had hij nog niet door blijkbaar.

 • Rudy Claes

  't Zal maar bij een gedacht blijven ...

 • Erik Vandendriessche

  een beetje nederigheid zou U sieren !! ze zouden nogal lachen in Monaco moest ge die schoen krijgen ; ge speelt nu zeker in het 3é elftal van Monaco ? -- goeie pers zien en horen we niet meer vanuit Frankrijk!!!