Yannick Carrasco heeft het gezien in China: “Ik wil terug naar Europa”

Yannick Carrasco bij Dalian Yifang.
RV Yannick Carrasco bij Dalian Yifang.

Geld is niet alles. Yannick Carrasco heeft het na bijna anderhalf jaar wel gezien in China. “Ik zou graag terugkeren naar Europa.” Het liefst van al had hij dat afgelopen winter al gedaan, maar een transfer bleef uit. “Er waren nochtans een pak ploegen geïnteresseerd. We hebben geprobeerd om een oplossing te vinden, zodat ik kon vertrekken. Maar ik begrijp Dalian Yifang ook. Het wilde dat ik bleef.”

Zelf noemt hij het onderwerp “taboe” wegens gevoelig - in China doe je niet wat je wil, getuige het akkefietje dat hij er in het najaar van 2018 had. Carrasco raakte toen in een vechtpartij verwikkeld op training, waarna China finaal zijn paspoort introk en hij de interlands tegen IJsland en Zwitserland miste. “Maar voor alle duidelijkheid: ik voel me nog steeds goed in China. Dat ik dezer dagen mijn basisplek bij de Rode Duivels kwijt ben? In zo’n ploeg kan dat gebeuren. Met die concurrentie zal er altijd een moment zijn dat je niet veel speelt.”

Carrasco gisteren met de Rode Duivels tegen Cyprus.
AFP Carrasco gisteren met de Rode Duivels tegen Cyprus.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Op zo'n jonge leeftijd naar China vertrekken, terwijl zijn ontwikkeling in zijn eigen land vele malen belangrijker is dan in China. Daar bouw je af, daar haal je zakken geld naar binnen, daar ga je zeker geen carrière maken. Het is gewoon een beetje zomeravondvoetbal die men daar speelt, daar kan een 38 jarige profvoetballer nog makkelijk meedraaien.

 • Chris Marien

  Mijn respect voor zone kerel is ver zoek , dat hij ginder geld ging opladen begrijp ik , de rest aan die jongen veel minder .

 • eric debanne

  Geen enkel respect voor zo'n speler ! Die ga nu beginnen klagen ... Hij wist wat hij deed en waar hij ging voetballen dus ...

 • Frederik Naert

  Ja natuurlijk, zijn geld is binnen. Maar goede beslissing om terug te keren.

 • Chris Marien

  Is voor het grote geld naar daar gegaan , wa ik snap , maar moet nu nie bleten , verwent manneke Mijn respect heeft hij nie