Wullaert en Wolfsburg verliezen van Lyon na penalty's in finale Champions League vrouwen

Red Flame Tessa Wullaert aan het werk in de finale
afp Red Flame Tessa Wullaert aan het werk in de finale
Olympique Lyon heeft vanavond in het Italiaanse Reggio Emilia voor de derde keer in zijn geschiedenis de Champions League voor vrouwen gewonnen. Na eerdere zeges in 2011 en 2012 wonnen de Franse meisjes na strafschoppen (1-1, na pen. 4-3) van het Duitse Wolfsburg. Bij Wolfsburg kwam Red Flame Tessa Wullaert na 73 minuten tussen de lijnen. Ze trapte geen penalty in de strafschoppenreeks.

Na doelpunten van Hegerberg (10.) voor Lyon en Popp (88.) voor Wolfsburg stond er na 90 minuten 1-1 op het bord. Ook na verlengingen bleef die stand op het scorebord staan, waardoor er strafschoppen moesten genomen worden.

In die strafschoppenreeks miste doelpuntenmaakster Hegerberg meteen de eerste penalty voor Lyon. Maar haar doelvrouw, Sarah Bouhaddi, hield het hoofd koel en stopte de strafschoppen van Fischer en Bussaglia, waardoor de Franse meisjes toch weer in het voordeel kwamen. De Japanse Kumagai trapte vervolgens de beslissende penalty feilloos in doel en schonk Lyon de derde Champions League-titel uit de clubgeschiedenis.