Wolfsburg wil nog tijd en euro's winnen, dit contract biedt City aan De Bruyne

Wolfsburg neemt geen genoegen met bod van 67 miljoen op Kevin De Bruyne

AFP
Manchester City wacht nog altijd op een officieel antwoord van Wolfsburg op het miljoenenbod van 67 miljoen euro dat het uitbracht op Kevin De Bruyne. Bij de Engelse club twijfelen ze er niet aan dat ze de Rode Duivel (24) de komende dagen zullen binnenhalen. In Manchester ligt voor De Bruyne een contract van 5 jaar met optie klaar. Met een weeksalaris van ongeveer 320.000 euro wordt hij op papier de bestbetaalde Belg ooit, voor Eden Hazard.

Wolfsburg probeert nog wat tijd en euro's te winnen. Manchester City had gehoopt de transfer nog deze week af te ronden, zodat De Bruyne speelgerechtigd zou raken voor de topper tegen zijn ex-club Chelsea, maar in het Etihad Stadion vrezen ze dat de onderhandelingen met de Duitse club nog wat langer zullen aanslepen. Met 67 miljoen euro neemt Wolfsburg geen genoegen voor zijn sterkhouder.

100 miljoen
Toch zit er een addertje onder het gras. De loonpakketten in de Premier League zijn inclusief bonussen. Omdat Manchester City de voorbije jaren problemen had met de financiële fair-play besliste de clubleiding om lagere basislonen uit te betalen, die per contractjaar oplopen, én enorme bonussen. Om het volledige bedrag te krijgen, moet aan alle voorwaarden worden voldaan: x-aantal wedstrijden spelen, zich kwalificeren voor de Champions League, ... Omdat Hazard bij Chelsea al een gevestigde waarde is, kreeg hij een hoog basisloon en staan er minder prestatiegerichte clauses in zijn overeenkomst. De titelpremies en Champions Leaguebonussen worden daar immers apart onderhandeld. Met hun salarissen halen de twee Rode Duivels net de top tien van de bestbetaalde voetballers, aangevoerd door de heren Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die jaarlijks met sponsordeals bij rond de 50 miljoen euro opstrijken.

De Bruyne (24) zelf sloeg gisteren om privéredenen de training bij Wolfsburg over. De club had hem maandagavond toestemming gegeven om naar België af te reizen. Het was volgens die Wölfe geen drogreden om een transfer te forceren. Vandaag meldt de speler zich gewoon weer aan.