WK vrouwenvoetbal. Zweden pakt ticket voor achtste finales, ook VS na nieuwe makkelijke zege door

EPA
Zweden heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. De Scandinaviërs versloegen op de tweede speeldag in groep F in Nice Thailand makkelijk met 5-1. Ook de Verenigde Staten, de titelverdediger, mag na een vlotte 3-0-zege tegen Chili door naar de knock-outfase.

Sembrant (6.), Asllani (19.) , Rolfö (42.), Hurtig (81.) en Rubensson (90.+6, pen.) scoorden de Zweedse treffers. Sungngoen (90.+1) redde voor Thailand de eer. Voor de VS klaarden Lloyd (11. en 35.) en Ertz (26.) in de eerste helft al de klus.

Zweden en de VS voeren in groep F de stand aan met zes punten en hebben hun ticket voor de achtste finales beet. Chili en Thailand, dat op de eerste speeldag een ongeziene 13-0 pandoering moest verwerken van de VS, staan laatste met nul punten. Op de slotspeeldag, donderdag, bikkelen de VS en Zweden om groepswinst en speelt Thailand tegen Chili.

De eerste twee van de zes groepen en de beste vier derdes plaatsen zich voor de achtste finales. Eerder bemachtigden ook al gastland Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland, Nederland en Canada hun ticket voor de achtste finales. 

Elin Rubensson viert.
Photo News Elin Rubensson viert.
AP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  Inderdaad Carlos. Heb waarschijnlijk al duizenden wedstrijden 'live' gezien maar na een paar vrouwen wedstrijden ….. !

 • Carlos Simonis

  Ik gun het hele damesvoetbal alles, maar kijken naar deze wedstrijden...oef, heb het een paar keer geprobeerd...Verder wens ik alle dameselftallen heel veel succes toe, en moge de "beste" winnen

 • Vincent Neirynck

  Ik was gisteren in Valenciennes. Nooit zo een sfeer meegemaakt. Die Hollanders waren top

 • Marc Camp

  Eindelijk mooie voetbal zonder al die komedie.