Zweedse bondscoach: "Zlatan speelt maximum 60 minuten tegen België"

AFP
De Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic speelt morgen in de oefeninterland tegen de Rode Duivels maximum een uur. Dat heeft de Zweedse bondscoach Erik Hamren vandaag op een persconferentie in Stockholm laten verstaan.

De Zweedse selectie trainde deze voormiddag een laatste keer in de imposante Friends Arena. 'Ibra' hield het omwille van lichte rugklachten halverwege voor bekeken, maar zijn aantreden tegen de Rode Duivels komt niet in het gedrang. "Zlatan speelt inderdaad, maar wel maximum 60 minuten", verklaarde Hamren.

De Zweedse bondscoach hoopt alvast op een leuke wedstrijd tegen een sterk team, dat hij hoog inschat. "België heeft een uitstekende ploeg, met een pak sterke spelers die allemaal voor grote clubs uitkomen. Ik verwacht dan ook dat ze het goed zullen doen op het WK. Het enige minpuntje voor hen is hun gebrek aan ervaring op een groot toernooi, al spelen ze bij hun clubs ook wel allemaal topwedstrijden", klonk het.

Voor de Zweedse selectie wordt de partij tegen de Belgen de laatste vooraleer hun vakantie begint. "Uiteraard wordt er in de spelersgroep over de vakantie gepraat, maar op training heb ik toch een gemotiveerde en geconcentreerde spelersgroep gezien. Het is ook makkelijker om je op te laden wanneer je tegen een sterk team als dat van de Belgen mag spelen", aldus Hamren.

De partij tussen de Scandinaven en de Belgen wordt overigens pas de eerste onderlinge confrontatie sinds EURO 2000. Toen haalden de Rode Duivels het in de openingswedstrijd in Brussel met 2-1.

REUTERS
AP
AP
AP