WK-winnaar Karembeu bij onze videoman: "Wees niet verlegen, België is favoriet"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.
Wij worden wereldkampioen. Zeg dat Christian Karembeu (47) het gezegd heeft. De man die de wereldtitel van '98 in zijn kast heeft staan zet zijn geld op de Rode Duivels. Tenminste, dat doet hij in een interview met onze videoman. "Op dit toernooi zal jullie mayonaise wél pakken."

Dat hij toch iets te zeggen heeft als het over wereldkampioenschappen gaat, die Christian Karembeu. En dus legden wij ons oor te luister bij de man die in de zomer van 1998 met Les Bleus in de finale Brazilië versloeg. In een interview in het kader van een Clasico-event van Eleven Sports was hij ronduit enthousiast over de kansen van de Rode Duivels. "Wees niet verlegen of bescheiden: België heeft de kwaliteiten om het WK te winnen", aldus Karembeu. "Die hadden jullie op het EK in Frankrijk ook al, maar toen misten jullie nog maturiteit. De spelers zijn nu rijper, beter, met meer ervaring. Dat zijn genoeg redenen om aan te nemen dat jullie mayonaise op dit toernooi wél zal pakken."

Maar er is meer. De man die straks de mayonaise moet kloppen is bijzonder goed gecast, zo beweert Karembeu. "Met Roberto Martinez hebben jullie een coach die er een sport van maakt om de winnaarsmentaliteit in zijn elftal te slijpen. Die cultuur is heel belangrijk. Zo maak je op grote toernooien het verschil", aldus de Fransman. "Die winnaarsmentaliteit zie je sinds de komst van Martinez steeds vaker terug bij de Belgische internationals. In de Engelse, Duitse en Italiaanse competitie waren jullie spelers dit seizoen bijvoorbeeld allesbepalend. Zelfs in de Champions League waren de Belgen niet weg te denken. Kijk maar naar de doelpunten van Nainggolan in de halve finale met AS Roma..." Over diens selectieperikelen is Karembeu duidelijk: "In Italië is Radja een fenomeen. Ik vergelijk zijn situatie graag met die van Karim Benzema. De keuze ligt bij de coach. Met wat voor speler wil je vier weken naar zo'n toernooi trekken? Sportief kan Martinez alvast niet om Nainggolan heen."

Nog iemand waar Karembeu wild van is: doelpuntenmachine Romelu Lukaku. "Ik lees ook al die kritieken in België en Engeland hoor", aldus Karembeu. "'Hij doet dit verkeerd, hij doet dat verkeerd.' Elke goede sporter heeft criticasters nodig om zijn volle potentieel te benutten en ik denk dat dat bij Lukaku niet anders is. Hij gebruikt de kwaadsprekers om nog beter te worden. Dat is een grote kwaliteit, en net daarom denk ik dat hij de wereld kan verbazen in Rusland."

Kortom: 't is binnen.

Mathieu Goedefroy10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jamal Bel

  Losers hiere losers dare,hen geld is al binnen,ze moete niks waarmaken... Wat een negativiteit zeg Ik geloof in hen en ze hebben mn steun ook. Min finale plaats. Go belguim go devils!!

 • Van Camp Robin

  Als ze maar een kwart van de vechtersmentaliteit hebben van de Duivels in 86 zullen ze wereldkampioen worden. Maar zelfs dat hebben ze niet. Ze zijn meer bezig met hun zoveelste tattoo, hun haar of hun nieuwste Louie Vuitton sjacosh. Er is geen winnaarsmentaliteit, niet onder Wilmots, niet onder Martinez

 • Marc Wouters

  Ik schaam me als ik sommige reacties zie. Zo belangrijk is het allemaal niet. Als ze winnen, goedgoed. Winnen ze niet dan zal België nog altijd dezelfde mediocratie zijn. Niemand moet er zijn slaap voor laten.

 • Jan Jansens

  Enkel op basis van ervaring en maturiteit pakken we nu de wereldtitel ? Daar ben ik niet van overtuigd. Ik vind dat ze de laatste jaren tegen veel te zwakke landen hebben gevoetbald. Het is tegen de Fifa top 10 ranking waar het om draait en dan weten we onmiddellijk waar we staan.

 • Boris Verheyden

  Een gezond geloof in eigen kunnen is welkom. Natuurlijk heeft de Belgische ploeg haar zwaktes, maar we zijn nog nooit zo sterk geweest. Probleem met België is dat we nog nooit iets groots gewonnen hebben (sedert Sandra Kim in 1986 ;-) dus mensen hebben hier een knoert van een Calimerocomplex. Eens een wereldbeker winnen gaat het Belgische collectieve zelfvertrouwen geen slecht doen.