WK voorbij voor AA Gent-speler Dylan Bronn, ontwrichte knieschijf brengt ook start nieuw seizoen in gevaar

Dylan Bronn verliet het veld op een draagberrie.
AFP Dylan Bronn verliet het veld op een draagberrie.
Pech voor AA Gent-speler Dylan Bronn in de match tegen de Rode Duivels. De 23-jarige verdediger van de Buffalo's zette Tunesië na achttien minuten met een rake kopbal op 2-1, maar zes minuten later moest Bronn het veld wel op een draagberrie verlaten met een knieblessure.

De verdediger van AA Gent viel tegen België uit met een knieblessure en moest in tranen van het veld gedragen worden. Een radiologisch onderzoek bracht in de late namiddag een ontwrichte knieschijf aan het licht. Volgens de ploegdokter van de Tunesiërs is hij zes weken out. Dat zou betekenen dat hij bij de Buffalo's de eerste speeldagen van het nieuwe seizoen aan zich moet laten voorbijgaan.  

Aanvankelijk werd zelfs gevreesd voor een zwaardere blessure aan de mediale band met een afwezigheid van een halfjaar tot gevolg. "Dylan heeft al een MRI-scan ondergaan in Moskou", zei de Gentse clubdokter Luc Vanden Bossche na een eerste contact tussen de verdediger en zijn werkgever. "Er zou enkel sprake zijn van een distorsie van de knie, maar Dylan is er niet helemaal gerust in, omdat hij niet alles verstaat van wat de Russische dokters hem vertellen. Hij wil zo snel mogelijk naar Gent komen om zich verder te laten onderzoeken." Vermits het WK van Bronn er op zit, wordt hij nu zo snel mogelijk in Gent verwacht. 

EPA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Dit wens je niemand toe.

 • Jeroen Dekop

  Slechte kwaliteit zo snel gekwetst.

 • Eddy Vervaet

  Hopelijk mist hij de start niet bij Gantoise...

 • ETIENNE BOECKX

  Ja erg voor die gast ! Maar de Belgische clubs zijn dat toch gewoon gekwetste spelers te kopen ! Spoedig herstel man