WK van 2022 wordt lekker ‘cool’: buiten het stadion is het 45 graden, op het veld en op de tribunes slechts 18

Een computerbeeld van het Lusail Stadion.
REUTERS Een computerbeeld van het Lusail Stadion.
Een WK in Qatar. In de wintermaanden. Lang was dat een ver-van-mijn-bedshow. Maar het wordt steeds concreter. Zeker tijdens een rondleiding door het eerste stadion dat volledig af is.

Ze zien eruit als de ronde gaten in een glasbak. In werkelijkheid zijn het kleine luchtkokers en het Khalifa Stadium in Doha schrijft er momenteel geschiedenis mee. De gids die ons rondleidt, zegt het zo: “Dit is het eerste stadion dat volledig gekoeld kan worden zonder dat een gesloten dak nodig is. Als het buiten 45 graden is, kunnen 3.000 airco’s zorgen dat het binnen 18 graden is. En zo koel is het dan op de middenstip tot helemaal boven in de tweede ring.’’

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  En na de wedstrijd stap je buiten in een omgevingstemperatuur die 27 graden hoger is. Medisch totaal onverantwoord. Er gaan doden door vallen.

 • felix strackx

  Betoog nog maar wat tegen de klimaatopwarming!

 • Jan De Bisschop

  De schaamtegrens voorbij!

 • Tom Caers

  Schandalig! 3000 airco's?? Heel ecologisch verantwoord

 • adam naaktgeboren

  Wat gaan de milieu-activisten daaraan doen? Seffens gaan ze nog zeggen dat het goed is dat ze de aarde op deze manier willen afkoelen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00