WK meest gezochte gebeurtenis op Google, Hazard populairder dan Ronaldo

BELGA
Heel het land was dit jaar duidelijk in de ban van voetbal. Dat blijkt ook uit de cijfers die Google onthulde. De gebeurtenis naarwaar de Belgische webgebruiker het meest op zoek is gegaan het afgelopen jaar, is namelijk het WK voetbal dat populairder is dan bijvoorbeeld de verkiezingen of het overlijden van Robin Williams. En ook in de lijst van snelst stijgende Belgische persoonlijkheden vinden we verschillende voetballers terug als Dries Mertens, Divock Origi en Thorgan Hazard. Club Brugge tot slot blijkt de meest gezochte voetbalclub te zijn.

Voetballiefhebbers over de hele wereld keken reikhalzend uit naar het WK voetbal in Brazilië. Ook in België was nagenoeg het hele land in de ban van het WK. De Rode Duivels strandden uiteindelijk in de kwartfinales tegen Argentinië. In de resultaten die Google vandaag verspreidde blijkt overigens dat het WK 2014 in België de meest gezochte gebeurtenis was. Het ongeval van Michael Schumacher vinden we terug op plaats twee en de gelekte naakfoto's van actrice Jennifer Lawrence volgen daarna.

Hazard populairder dan Ronaldo
Maar niet alleen de collectieve prestatie van de nationale ploeg viel op. Er was ook opvallend veel aandacht voor de individuele Rode Duivel. Wat betreft de 'meest gezochte voetballers' prijken namen als Eden Hazard en Dries merters tussen supersterren als Messi, Ronaldo en Neymar. De flankaanvaller van Chelsea nestelt zich trouwens mooi tussen de 'vlo' en 'CR7' op een tweede plaats. Hazard is met andere populairder als Ronaldo en Neymar.

BELGA
BELGA
BELGA


Ook in de lijst van snelst stijgende nationale persoonlijkheden vinden we verschillende voetballers terug. Napoli-winger Mertens staat knap op plaats twee en moet enkel Stromae voor zich dulden. De hype rond WK-babe Axelle Despiegelaere blijkt ook krachtig geweest te zijn. Haar vinden we terug op een vierde plaats bij snelst stijgende Belgische persoonlijkheden. Verder staan ook Divock Origi, die dit jaar helemaal openbloeide, Thorgan Hazard, die een transfer naar Borussia Mönchengladbach versierde, en Fellaini in de top 10.

Belga


Tot slot berekende Google ook naar welke voetbalclub Belgische surfers het meest op zoek gaan. Enigszins opvallend is dat we de "Grote 3" ook helemaal bovenaan terugvinden. Club Brugge, Anderlecht en Standard leiden de dans voor topclubs als Real Madrid en Chelsea. Racing Genk valt net buiten de top vijf, maar houdt wel nog onder meer Juventus en Barcelona achter zich.

Hier meer cijfers