WK blijft in gevaar voor Argentinië, VS nog in de race

Lionel Messi en co verlaten het veld na de povere 1-1 tegen Venezuela.
ap Lionel Messi en co verlaten het veld na de povere 1-1 tegen Venezuela.
Argentinië heeft zichzelf in de strijd om deelname aan het WK 2018 opnieuw een slechte dienst bewezen. Met sterspeler Lionel Messi kwam de verliezend finalist van het vorige WK niet verder dan 1-1 tegen Venezuela, dat al uitgeschakeld is voor de eindronde in Rusland.

Venezuela kwam in Buenos Aires via Murillo kort na rust op voorsprong, maar door een own-goal van Feltscher stond het vier minuten later alweer gelijk. Door het gelijkspel blijft Argentinië vijfde in de Zuid-Amerikaanse groep, waarvan de eerste vier zich rechtstreeks plaatsen voor het WK.

Koploper Brazilië, dat 1-1 gelijkspeelde bij Colombia, heeft het WK-ticket al op zak. De Colombianen zagen Uruguay (1-2 zege bij Paraguay) de tweede plaats overnemen. Peru, dat met 1-2 won in Ecuador, is de nummer vier. De nummer vijf heeft recht op een barrageduel tegen Nieuw-Zeeland. Chili, zesde in de tussenstand, valt voorlopig helemààl uit de boot.

photo_news

De Verenigde Staten, sinds 1990 altijd van de partij op het WK, blijven in de race voor deelname aan de eindronde in Rusland. Dankzij een doelpunt van Wood vijf minuten voor tijd hield de VS alsnog een punt over aan het uitduel bij Honduras.

Het reeds geplaatste Mexico speelde 1-1 gelijk bij Costa Rica, de nummer twee die daarmee verzuimde het WK-ticket veilig te stellen. Panama, dat met 3-0 won van Trinidad en Tobago, klimt naar de derde plaats. De VS en Honduras volgen op één punt. De eerste drie landen gaan rechtstreeks naar het WK, nummer vier speelt een barrageduel tegen Australië of Syrië.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.