We blijven lachen met Nederland, al slaat de voetbalbond van Oranje met één geniale tweet heerlijk terug

Lilian Aerts
Ook op de dag dat het WK losbarst, ontkomen de Nederlanders niet aan wat Belgisch gejen. Boven de A67 richting ons land hangt een spandoek met de tekst: "Hier begint het WK." Wie vanuit het land van de Rode Duivels richting onze noorderburen rijdt, leest: "Hier eindigt het WK." Creatief, maar bij de voetbalbond van Oranje doen ze niet onder. 

Het spandoek is slechts een van de vele plaagstoten die de fans van Oranje de voorbije weken te verduren kregen. Denk maar aan de talloze grappige plaatjes die al enige tijd gretig de sociale media vullen. Dat Nederland het internationale voetbalfeest mist, is overduidelijk een bron van heel wat creativiteit. 
(lees onder de foto verder)

rv

Maar wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Een journalist van Voetbal International zag gisteren na het ontslag van de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui immers zijn kans om de gemoederen even op te hitsen. "Mogelijk toch nog WK-deelname Oranje, de eerste op de reservelijst. Een dag voor het toernooi een bondscoach ontslaan is tegen de regels van de FIFA", liet Süleyman Öztürk optekenen. Niet iedereen had het geintje meteen in de smiezen - de hoop laaide bij heel wat supporters op -, maar de Nederlandse voetbalbond liet zich met een heerlijk antwoord richting de Rode Duivels niet in het ootje nemen. 

"Waren we er net klaar voor, blijkt het toch om een grap te gaan. Bedankt hè", lieten ze bij de KNVB weten, mét een foto van matrassen waar de namen van enkele Nederlandse vedetten waren opgespeld. Daarmee stak de voetbalbond de draak met de beruchte 'matrasgate', dat ons deels verkeerdelijk liet geloven dat Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Matz Sels, Adnan Januzaj en Christian Kabasele niet mee mochten naar het WK in Rusland. Knappe zet. 

rv35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robin jonckheere

  @Ricky klagen over verzuurde belgen en zeggen dat het bij de nederlanders beter is en tegelijk dan zelf een verzuurde reactie plaatsen. Prachtig!

 • Frank Van Riel

  Ricky Swimberghe, vergeet vooral ook hun vervelende arrogantie niet ...

 • Ricky Swimberghe

  Hoe belachelijk om met de Nederlanders te lachen. We mogen jaloers zijn op een land als Nederland. Die openheid, spontaniteit, gastvrijheid, hun zalig mooi verstaanbaar taaltje. Die Nederlanders zijn zo gastvrij en rechtuit, kunnen wij verzuurde Belgen iets van leren. Altijd een plezier om naar Nederland te gaan. Topland.

 • Freddy Van Hulst

  ik denk dat NL al een iets bangelijker palmares heeft neergelegd dan wij; met een kutploeg de finale halen in 2010 bvb, dat zie ik ons niet doen

 • pierre robben

  Totaal misplaatste Belgische arrogantie. In geen honderd jaar voetballen de rode duivels het palmares van Nederland bij elkaar. Ze hebben zelfs nog niet één keer kunnen winnen van een topploeg. En ik ben belg.