Voetbalheren van Nederlandse Voetbal Inside zien WK-praatprogramma niet zitten: "Als België eruit ligt, hebben we niets meer om over te praten"

(VLNR) Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen tijdens de uitzending van het RTL-programma Voetbal Inside.
ANP Kippa (VLNR) Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen tijdens de uitzending van het RTL-programma Voetbal Inside.
Bij de Nederlandse televisiezender zitten ze nog steeds met de handen in het haar. De bedoeling was om samen met de drie voetbalheren van Voetbal Inside een WK-praatprogramma op poten te zetten, maar dat ziet niet iedereen zitten. "Het probleem van RTL: ze hébben niemand, dus moeten die klootzakken van Voetbal Inside het maar doen", was Johan Derksen van Voetbal Inside al snoeihard.

Twee maanden voor de start van het WK moet de avondshow op RTL nog steeds ingevuld worden. Over die exacte invulling van het programma heerst nog steeds onduidelijkheid. Wordt het een praatprogramma over voetbal of krijgt het een karakter van een algemene talkshow? "Ik zou het op prijs stellen als RTL het volle verstand zou hervinden", vertelde Johan Derksen alvast. "Als je een dagprogramma moet maken over Oranje dan is dat al hartstikke moeilijk. Nu heb je een WK waar Oranje niet eens bij is. Als Marokko eruit is, waar nog Nederlandse jongens in spelen, en België eruit is waar we nog iets mee hebben, dan valt er niets meer te praten."

"Dan heeft RTL elke dag een advocaat over de vloer"

De drie heren van Voetbal Inside, Johan Derksen, Wilfried Gene en René van der Gijp zijn altijd wel goed voor enkele pittige uitspraken. Vaak ook over zaken die helemaal niets of maar weinig met voetbal te maken hebben. Dat beseft Derksen ook. "Dan moeten we zijpaden bewandelen. Dan gaan we mensen beledigen en heeft RTL elke dag een advocaat over de vloer. Het zou heel dom zijn als RTL dit doorzet. Het kan nooit een leuk programma worden, want je zit anderhalf uur over niets te praten. Wij zouden dat nog kunnen, maar het is onverantwoord. Het probleem van RTL: ze hébben niemand, dus moeten die klootzakken van Voetbal Inside het maar doen."

"Deze week hopen we uitsluitsel te kunnen geven”, liet een woordvoerder van RTL weten aan AD. Enerzijds zijn de mannen van Voetbal Inside (RTL 7) goed voor de kijkcijfers, aan de andere kant roepen ze wat ze willen op de zender, waarvan ze op 1 augustus afscheid nemen. Formeel zijn de drie in elk geval verplicht om zich aan het contract te houden. "En als RTL het wil, doen we het gewoon”, stelt presentator Wilfred Genee.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Moreels

  Ach daar zijn ze weer, het is net zoals in de Zevende Dag ; " Ja , maar , zie in Nederland, daar staan ze al veel verder...". Dat verwijzen altijd naar de buurlanden. Best grappig

 • Steven Moreels

  Uiteraard een drogreden

 • Moreno Tecchio

  Ik moet jullie gelijk geven maar maak gewoon jullie programma en lach een beetje met iedereen is gewoon leuk om jullie te horen

 • Stijn Stroobants

  Frans ik heb precies hetzelfde gevoel.

 • Frans Peeters

  En we gaan er snel uit liggen. Nederland is in alles beter. Als ik in Nederland kom wordt ik rustig van hun structuur en de mensen. Als ik in ons apeland ben wordt ik om de 5 sec opgejaagd. Een land vol idioten hier.