Vlaming geeft gemiddeld 15 euro uit aan supportersartikelen, Waal 35 euro

Kos
De Belg geeft gemiddeld 25 euro uit aan supportersartikelen voor het WK 2018. Een Vlaming is met gemiddeld 15 euro een stuk gieriger dan een Waal, die gemiddeld 35 euro spendeert. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van ING naar de invloed van het WK voetbal op het consumptiegedrag. De Brazilianen (gemiddeld 60 euro) en de Portugezen (51 euro) geven het meest uit aan supportersartikelen.

Van de ondervraagde Belgen zegt 11 procent tijdens het WK meer uit te geven aan snacks (pizza, chips, hamburgers,...) dan normaal. Hier zijn de Argentijnen koploper met 51 procent, gevolgd door de Brazilianen met 44 procent.

Bij de Belgen denkt 12 procent meer te zullen uitgeven aan alcoholische dranken. Hier scoren de Portugezen (37 procent) en Spanjaarden (29 procent) het hoogst.

Op de vraag wat de WK-titel voor hen waard is, toont 10 procent van de Belgen zich bereid om 1 procent van het jaarlijks inkomen af te staan in ruil voor de titel. 

Koploper hier zijn de Argentijnen, met 41 procent. In ruil voor de titel een maand lang de mobiele telefoon inleveren ziet 14 procent van de Belgen zitten. Bij de Argentijnen is dat 34 procent.

De Belgen denken dat Duitsland de grootste kanshebber is om wereldkampioen te worden. Van de Vlamingen denkt 7 procent dat België wereldkampioen wordt, van de Walen is dat 15 procent.

Supporter mee voor team Belgium met een gepersonaliseerd WK-shirt, koffiemok of telefoonhoesje uit de HLN-shop!
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Petra Uytterhoeven

  Weeral 50 €uitgegeven lol

 • Dirk D'hont

  Ieder WK hetzelfde. De illusie creëren aan supporters alsof men wereldkampioen kan worden om commerciële redenen om dan met een koude douche en een illusie armer na de kwart finale weer de zoveelste pint te drinken om hun frustraties te verzuipen. Hup Hup België. Supporters weten waarom.

 • BEATRICE NOENS

  Zouden ze dat voor andere sportenniet willen doen, waarom altijd bij het voetbal. Waaom.niet bij de diverse wielersporten, boxen, tennis enz enz Waarom ook niet bij.de diverse damessporten? Ik zou onze minder. Valide sporters ook met zo een vliegtuig laten vertrekken.

 • eric debanne

  Van mij geen eurocent !!!

 • Erik De jongh

  Geen cent, geen Radja geen WK

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00