VIDEO. Eric Cantona vergelijkt Neymar met rolwagentje (en geeft hem gratis acteeradvies)

Eurosport

Eric Cantona heeft het niet begrepen op Neymar. In 'The Commissioner of Football', een uitzending op Eurosport, geeft de Franse voetballegende zijn ongezouten mening over de Braziliaanse vedette. "Dit is mijn nieuwe bagagetas, ik noem hem Neymar", zegt Cantona, terwijl hij een gele rolkoffer op een tafel zet. "Omwille van de kleur, maar vooral hierom: je raakt het nauwelijks aan en het draait uren en uren in het rond."

Waarna Cantona zich tot Neymar zelf richt. "Tussen haakjes, Neymar, je bent een fantastische voetballer en een geweldige acteur. Maar wees voorzichtig: als je geraakt wordt aan je rechterschouder, kan je niet huilend van de pijn je linkerwang vasthouden."

Eerder dit toernooi liet Cantona zijn afkeer al blijken over de 'Seleçao' na de 2-0-zege van Neymar en zijn kompanen tegen Costa Rica. "Niet meer valsspelen. Geen krokodillentranen meer. Geen narcisme meer. Laat ons van de Brazilianen houden zoals we die kennen." Cantona plaatste de tekst bij een foto van Socrates, één van zijn jeugdidolen. Socrates was aanvoerder van Brazilië op het WK 1982. Hij overleed in 2011.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Vander Haeghen

  Gewoon vanaf het begin zijn gekwetste voet opzoeken. Maar ja, Meunier loopt in die zone en die zal dat niet durven zeker?

 • Luc Steenmans

  Groot gelijk..!!

 • Remus Bogaert

  Mooie vid , Eric ... Neymar bij de eerste fout streng straffen , dan gaat hij voetballen ...

 • Rudy De Wever

  Das realiteit, beelden moeten ook dienen om zelfs na wedstrijden zulke komedianten nog te straffen, anders zal het voetbal een toneelstuk blijven, evenzeer om gele kaarten kwijt te schelden na het bekijken van beelden.

 • Bern Maes

  Cantona ... de reden dat ik manchester united fan ben geworden . #legend