Vertonghen van pineut naar aanjager: "Na mijn fout en de 0-2 hangt er elektriciteit rond elke bal die naar je toekomt"

Photo News
Jan Vertonghen zat in de Rostov Arena op een rollercoaster van emoties. De linksvoetige verdediger ging in de fout bij de eerste tegentreffer, maar zette met zijn rake kopbal de comeback mee in.

"In het laatste half uur van de eerste helft speelden we goed", vertelde Vertonghen bij Peter Vandenbempt. "Alleen scoorden we niet. Die eerste goal van Japan was geen fout van het systeem, maar wel een individuele fout", stak hij de hand in eigen boezem. "Hun tweede doelpunt was dan weer een knappe goal. Het systeem moet goed kloppen, om het goed uit te spelen. Je kan er ook fantastisch mee uit komen."

Uiteindelijk nam de recordinternational zijn team mee bij de hand door de aansluitingstreffer te maken. Hij wist doelman Eiji Kawashima met een kopbal te kloppen. "Ik maakte de fout bij de 0-1 en meteen daarna viel de 0-2. Dan is het heel lastig om in de wedstrijd te blijven. Er hangt elektriciteit rond elke bal die naar je toekomt. De trainer bleef aan de kant maar roepen: 'We hebben maar één doelpunt nodig.' Maar wanneer komt die goal? Gelukkig gebeurde dat vrij vroeg. Marouane (Fellaini red.) en Nacer (Chadli red.) vielen geweldig goed in en maakten het af."

"Ik zit hier nu wel met een goed gevoel omdat we door zijn. Persoonlijk voelt het een beetje wrang aan. Ik heb het al vaker gezien op een eindtoernooi dat je zoiets nodig hebt om jezelf te overtreffen en verder te gaan."

BELGA
Photo News
AP
EPA
BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ
BELGA BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dries vergauwe

  die japanse 2e goal kwam er dankzij een boulevard vrije loop. hoe kan dat? wie moet wie dekken of is er zonedekking?

 • Freddie Heremans

  Ik krijg altijd het heen en weer van dat slowmotion gedoe van Mr. Nonchalant Vertonghen. En dan zijn afwezige oogjes, starend in het niets. Moet vervangen worden door Vermaelen, daar kan je op bouwen.

 • Davy De Vos

  Een pluim ook voor onze bondscoach, zijn 2 wissels ( Fellaini & Chadli ) hebben mee de remontekerk ingezet en juist onze 2 invallers maken de belangrijke 2de & 3de goal.

 • Freddy Van Hulst

  prestaties, Sobek, prestaties

 • Ivan Willems

  Sobek, goed gezegd man. Niemand had het beter kunnen verwoorden. Top.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00