Vermaelen traint voor eerst mee met Rode Duivels

BELGA
Gisteren kregen de Rode Duivels een dagje rust. Vandaag stonden de troepen van Roberto Martínez opnieuw op het trainingsveld. Belangrijk: Thomas Vermaelen nam voor het eerst deel aan de groepstraining. Vincent Kompany was er nog niet bij. 

Vermaelen stond sinds medio mei aan de kant met een hamstringblessure en werkte bij de Duivels individueel aan het herstel. In de voorbereiding trainde hij maar één keer met de groep mee, daags voor de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica. Volgens Martínez lag de verdediger van FC Barcelona toen even voor op schema, nadien liep het herstel vertraging op en moest hij zich beperken tot een individueel programma in de Moscow Country Club.

Morgen trainen de troepen van Roberto Martínez in het stadion van Spartak Moskou een laatste keer voor het duel van zaterdag tegen Tunesië, op de tweede speeldag in groep G. Een basisplaats zal er voor Vermaelen dan nog niet inzitten, een stek op de bank behoort wel tot de mogelijkheden. Centraal achterin wordt dan opnieuw Dedryck Boyata verwacht aan de zijde van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. De verdediger van Celtic deed het niet onaardig tegen Panama en heeft zich in de gunst van Martínez gespeeld.

BELGA

De enige speler die nu nog ontbreekt op training, is voormalig aanvoerder Vincent Kompany. De verdediger van Manchester City blesseerde zich in de eerste oefeninterland tegen Portugal aan de lies en verscheen sindsdien niet meer met de groep op het trainingsveld. Mogelijk sluit Kompany morgen bij de groep aan, het duel met Tunesië komt sowieso te vroeg. ‘Vince The Prince ‘wordt klaargestoomd voor de clash met Engeland op de slotspeeldag en de start van de tweede ronde. 

Nog dit: videoanalist Moussa El Habchi zat in de hemel (zie foto hieronder). Het is de eerste keer dat er een hoogtewerker gebruikt werd.

NP
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Kompany de grote afwezige ..... ? Had nooit mogen meegaan schandalig tegenover een speler die wel 100% in orde was om te spelen !!! Vriendjespolitiek niet meer dan dat !

 • Jan Lanclus

  hopelijk is hij fit en draait hij lang mee. Onze beste verdediger en veel minder domme balverliezen (zelfs gene) dan Kompany.

 • Henri Hendrickx

  Wat een soap toch rond Vermaelen en Kompany! En als ze al spelen, hoelang zullen ze dan op het veld staan?

 • Hugo Bernaert

  Het argument van ' matchritme moeten hebben' speelt blijkbaar niet meer mee.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00