Veiligheid is hoogste prioriteit voor Rusland op WK 2018

Alexei Sorokin, voorzitter van het organisatiecomité voor het WK voetbal in 2018 in Rusland.
REUTERS Alexei Sorokin, voorzitter van het organisatiecomité voor het WK voetbal in 2018 in Rusland.
"Onze veiligheidstroepen zullen ons tijdens het WK het hoogst mogelijke niveau van veiligheid verzekeren." Dat kondigde Alexey Sorokin, de voorzitter van het organisatiecomité voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2018 in Rusland, aan in de nasleep van de aanslagen in Parijs.

"Vanaf de toewijzing van het WK aan Rusland hebben we het risico op aanvallen op Russisch grondgebied in acht genomen", bevestigde Sorokin op een persconferentie op het hoofdkantoor van de FIFA. "Hetgeen we recent in Parijs hebben gezien, kan ook in Rusland gebeuren. Maar onze veiligheidstroepen zullen ons tijdens het WK een zo hoog mogelijk niveau van veiligheid bezorgen." Zo zal er streng gecontroleerd worden op wie er het land binnenkomt. "We kunnen niet om het even wie ons land binnen laten komen", voegde Sorokin toe.

Moskou herdacht dinsdag nog de crash van een Russisch vliegtuig in de Egyptische Sinaï. Daarbij kwamen 224 mensen om het leven. De crash kwam er door een aanslag, die nadien werd opgeëist door IS. Russisch president Vladimir Poetin heeft beloofd de verantwoordelijken voor de aanslag te vinden en gepast te straffen.