Vandaag start ticketverkoop voor WK 2018: zo ben jij er straks bij in Rusland

BELGA
Vanaf vandaag kan je tickets scoren voor wedstrijden op het WK 2018 in Rusland. De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft naar eigen zeggen een systeem bedacht "dat alle fans een eerlijke kans geeft om tickets te kopen" en dat systeem verloopt in drie fases:

De eerste fase is dus zoals gezegd vandaag al van start gegaan (om 12u Russische tijd, dus om 11u Belgische tijd) en duurt tot en met 12 oktober. In deze fase kunnen de fans zich op de site van de FIFA registreren en vervolgens een aanvraag indienen voor tickets. Toch hoef je nog niet te treuren dat je niet meteen om 11u aan het proberen was om binnen te raken, want tot en met 12 oktober maakt iedereen evenveel kans op tickets. Op 16 november weet je of je aanvraag succesvol is geweest en van 16 tot 28 november volgt nog een periode waarin snelheid wél van belang is. Daar geldt het principe 'first come, first served.' Let wel: in deze fase weet je nog niet voor welke wedstrijd je juist tickets hebt bemachtigd.

Voor fase twee is het wachten tot na de WK-loting van vrijdag 1 december. Pas dan weet je effectief zeker voor welke wedstrijd je kaarten koopt. Ook hier dezelfde gang van zaken dan in fase één: van 5 december tot 31 januari maakt iedereen weer evenveel kans, tussen 13 maart en 3 april rep je je maar beter als je nog kaartjes wil bekomen.

Fase drie tot slot gaat van start op 18 april en duurt tot 15 juli, de dag van de WK-finale. In deze fase worden de last-minute tickets aan de man gebracht. Nog dit: voor een ticket betaal je minstens 87 euro, de duurste kaarten zullen voor niet minder dan 920 euro over de toonbank gaan - maar dan zit je wel op een riante plaats in het Luzhniki-stadion in Moskou tijdens de WK finale.

Nog enkele mededelingen op de site van de Belgische voetbalbond:

* Enkel leden van Fanclub 1895, de officiële Rode Duivels-fanclub, kunnen tickets aankopen voor de Belgische vakken. Alle info over lidmaatschap is beschikbaar op www.1895.be.

* Op vrijdag 1 december 2017 vindt in Moskou de loting plaats. Pas dan weten we waar, wanneer en tegen wie de Rode Duivels zullen spelen in Rusland

* Het 2018 FIFA World Cup (zo luidt de officiële benaming) start op 14 juni en eindigt op 15 juli 2018.

* Wereldvoetbalbond FIFA organiseert de ticketverkoop en de ticketprijzen variëren naargelang de categorie (1-2-3). Voor de inwoners van Rusland is er een aparte categorie 4 voorzien.

* De KBVB werd ingelicht over het principe van de 'FAN ID'. Bovenop jouw ticket zal je tijdens het WK moeten beschikken over een gepersonaliseerde bezoekerskaart (FAN ID). De kaart is naamsgebonden (incl. foto) en is verplicht voor alle houders van een ticket. De FAN ID geeft recht op een visa-vrije toegang tot Rusland en is meteen geldig voor het volledige WK.

Voor nog meer info kan je hier terecht!
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jurgen Van Den Bergh

    In veel gezinnen "Sorry, geen vakantie dit jaar kindjes, de papa moet naar het WK, en daarna is zijn verlof en ons geld op".

  • guido van driel

    Belachelijke mediagekte voor een stelletje met euro's volgevreten arroganten. Je moet echt prettig gestoord zijn om daaraan mee te doen.

  • Karl Huysmans

    Voor de geïnteresseerden!!!!!!neem maar alleen verlof voor de eerste ronde,want dan komen deze prutsers al terug naar België.