Van Gaal: "Mourinho sms'te meteen, hij was jaloers op mijn lijstje"

GETTY
Direct na het ontslag van David Moyes heeft Manchester United Louis van Gaal benaderd voor de positie van manager. Dat zei de kersverse trainer van de Red Devils vanavond bij de talkshow van Humberto Tan, RTL Late Night. "Eigenlijk heeft het allemaal niet eens zo heel lang geduurd."

Louis van Gaal werd vanmiddag meteen als eerste gefeliciteerd door Chelsea-manager José Mourinho. Het tweetal werkte al samen bij FC Barcelona. "Jose was er heel snel bij", zei Van Gaal. "Hij sms'te meteen. Hij was vooral heel jaloers op mijn lijstje. Zelfs AZ zette hij erbij. Dat was wel mooi." Van Gaal was trainer bij Ajax, FC Barcelona, Bayern München én AZ.

Van Gaal heeft maar één taak meegekregen op Old Trafford. "De bedoeling is dat ze zo snel mogelijk terugkeren naar plek nummer 1. Dat waren ze onder Ferguson ook altijd. Het is de bedoeling dat dat gaat gebeuren met sterren én jeugdspelers. Daarom is Manchester United ook bij mij uitgekomen."

Van Gaal denkt dat hij komend seizoen geen last zal hebben van Ferguson, de man die tussen 1986 en 2013 grote triomfen vierde op Old Trafford. De 72-jarige Schot zit zeker nog bij elke thuiswedstrijd op de tribune en geniet bij de Engelse topclub nog steeds groot aanzien. Ook zou Ferguson op de achtergrond nog veel invloed hebben op het (technische) beleid van ManUnited. "Ik zal ongetwijfeld een borreltje met hem gaan drinken", zei Van Gaal bij RTL Late Night. "Dat hebben we in het verleden wel vaker gedaan. We liggen elkaar wel. Ik zou hem eigenlijk al 10 jaar geleden opvolgen toen hij wilde stoppen. Daar kwam hij uiteindelijk op terug. Maar ik leg mezelf meer druk op dan anderen ooit bij mij kunnen doen. Dus ik verwacht geen enkel probleem, ook niet met Ferguson."

ANP
GETTY
EPA