Tv kapot in cel: gevangenen gaan in hongerstaking omdat ze WK niet kunnen zien

De Argentijnse gedetineerden dreigen verstoken te blijven van de openingsmatch van Lionel Messi en Argentinië tegen IJsland.
AP De Argentijnse gedetineerden dreigen verstoken te blijven van de openingsmatch van Lionel Messi en Argentinië tegen IJsland.

Negen gedetineerden in een gevangenis in het Argentijnse Puerto Madryn gaan in hongerstaking. Reden: het tv-toestel in hun cel is al drie dagen kapot. Op die manier dreigen de gedetineerden de start van het WK te missen. Meer nog: ook het openingsduel van Argentinië tegen IJsland, nu zaterdag al, dreigt aan hun neus voorbij te gaan. Omdat ze bij gebrek aan tv-toestel verstoken blijven van de Russische capriolen van Lionel Messi en zijn ploegmaats, gaan de gevangenen in hongerstaking. "Kabeltelevisie is een onontbeerlijk recht voor iedereen die van zijn vrijheid is beroofd", luidt het bij de gedetineerden. "Daarom hebben we beslist om niks te eten, zolang het probleem niet is opgelost." 

Benieuwd of de plaatselijke tv-hersteller zich snel moet reppen naar het cellencomplex in Puerto Madryn.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Boom

  Das prima. Hopelijk krijgen ze dan ook geen water en brood

 • Jose Van Hauwaert

  Tja, hier in Azië, niks internet, niks TV of radio, tussen de 20 à 30 gevangenen per cel zonder bedden dus slapen op de vloer, het WC is een gat in de vloer midden diezelfde ruimte, douchen 1×per week, bezoek 1x per maand, geen wet Lejeune, en het eten krijgen ze zelfs niet aan de straatstenen verkocht. Dikke gevangenen zijn er hier een paar weken na aankomst niet meer.

 • Benny Coomans

  laat hen maar uithongeren, ze hebben er zelf voor gekozen

 • André Van der Poorten

  En bij winst een afterparty zeker ?

 • Bernd Vaes

  Terecht.