Thierry Henry kijkt straks met de Rode Duivels zijn vaderland in de ogen: "Als Frankrijk wint, zal hij ook wel blij zijn"

AFP
Geboren en getogen in Frankrijk, maar Thierry Henry zit dinsdag wel in het vijandige kamp tegenover zijn vaderland. De T3 van de Rode Duivels gaat straks in de halve finale de strijd aan met 'Les Bleus'. "Als we winnen, zal hij ook wel blij zijn", vertelde de Franse international Lucas Hernandez.

Thierry Henry heeft zijn rol als angstgegner voor de Brazilianen gisteren weer vervuld. Voor de vierde keer stond de voormalige spits tegenover de 'Goddelijke Kanaries' en hij verloor geen enkele keer. Dinsdag wordt het een heel ander verhaal. Dan kijkt hij Didier Deschamps in de ogen. De man die samen met Henry Frankrijk in 1998 de wereldtitel schonk. "Als we winnen, zal hij ook wel blij zijn, want uiteindelijk is hij toch een Fransman", vertelde Lucas Hernandez.

"Alle Fransen kennen hem. We weten heel goed dat hij een heel grote speler was. Een icoon in het voetbal. Nu is hij assistent-trainer van België. Ik hoop dat hij ons niet klopt in de halve finale." Gisteren bood Thierry Henry nog een troostende schouder aan voor de treurende Neymar. 

AFP

"Dat de beste mag winnen, maar we zullen ons volledig geven om de finale te halen", verklaarde Lucas Hernandez ook nog. "België heeft echt een hele goede selectie, met veel individuele klasse van spelers als Eden Hazard en Romelu Lukaku", vertelde de 22-jarige verdediger van Atlético Madrid. "Zij schakelen heel snel om. We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn, maar we kennen ook onze sterke punten. Ik zie in deze halve finale geen echte favoriet, de kansen zijn volgens mij fiftyfifty."

Photo News
AFP
REUTERS
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Francois Nuyts !! Moesten de fransen Thierry behandeld hebben gelijk het moest zou hij de fransen niet hebben laten zitten.

 • François Nuyts

  Toch maar opletten dat hij het tactisch plan niet doorspeeld aan de Fransen dan ...

 • Eric Audenaert

  Het geluk dat de Duivels tegen Brazilië hadden zullen ze deze keer misschien niet kennen . Voetbal kan onrechtvaardig zijn .

 • pierre De Smet

  Frankrijk heeft me nog niet bekoord , juist dan kunnen ze gevaarlijk zijn en dat ze Eden en big Rom maar in de gaten houden er zijn er nog die kunnen scoren

 • Bernd Vaes

  Thierry Henry is een goudhaantje voor de Rode Duivels, die reeds veel super-raad aan de speler gaf. Hij zal nationale gevoelens nu dinsdag wel voor zijn professionele verplichtingen neerleggen. Met hem en Martinez, en met de individuele supertalenten der spelers en vooral met het feit dat de “ploeg”-geest terug is, heeft België veel kansen. Maar ja, ook Frankrijk heeft zijn vele troeven...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00