Exclusief voor abonnees

Supporteren voor 'Nederokko' en Australië: afwezig Oranje op zoek naar zin in het WK

ANP
Terwijl heel België intussen reikhalzend uitkijkt en nagelbijtend aftelt, blaft er in Nederland geen hond naar het WK. De voetballiefhebber is uiteraard geïnteresseerd in wat Messi, Neymar en Ronaldo straks vermogen, maar verder dan wat zappen gaat die beleving amper. Onze noorderburen zoeken hun heil dan maar bij Marokko en Australië.

België, Duitsland en ook Engeland én Denemarken. Omsingeld door WK-gangers. Als een verstoteling moeten de Nederlanders van 14 juni tot 15 juli voor de buis kruipen. Roepen, juichen of luidop vloeken hoeven ze niet te doen. De verliezende finalist van acht jaar geleden en de bronzen medaille van Brazilië ontbreekt. Voor de tweede keer in de laatste tien edities is Oranje er niet bij op het grootste, vierjaarlijkse voetbalfeest.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi De Groof

  Jammer dat Oranje er niet bij is.Heb steeds genoten van hun WK's. En extra leuke televisie gegarandeerd. Ze komen wel terug.

 • rudolf jacobs

  heel erg spijtig dat nederland er niet bij is,maar daar kan belgie niet aan doen,en er zijn ook heel veel turken en marrokanen in belgie ,maar hun voetbal spreekt mij niet aan,dus nederlanders doe maar zoals al die pamperaars in belgie als je hen niet kunt verslaan ,span er dan mee samen

 • Dalisz Fara

  Nederland is er niet bij. Het opkloppen hiervan door een deel van de Belgen is stuitend, en bewijst wederom dat dit land lijdt aan een minderwaardigheidscomplex tov onze Noorderburen. Als liefhebber zal ik Oranje missen, maar kan ik ook genieten van Frankrijk, Spanje, Brazilië en Duitsland. Omdat ik van voetbal hou. Van voetbal. En dat gaat boven alle grenzen.

 • Bart Vanerum

  Niet wenen Jaloerse Jan Jansen, binnen 4 jaar misschien terug Holland?? Fier dat wij Belgen nog eens een goede generatie hebben waartegen jullie nationale ploeg niet is opgewassen. Ik denk dat het voor een Hollander wel erg moet zijn om naar onze nationale ploeg te kijken en te beseffen dat jullie ditmaal niet in onze buurt komen :D. En vooral omdat jullie altijd denken het warm water te hebben uitgevonden. #jusd'orange

 • Jan Jansen

  Hoeveel keer is Belgie wel niet afwezig geweest op groot toernooi? En als ze er waren presteerden ze niets!