Stad Leuven huldigt Dries Mertens na historische derde plek op WK

Photo News
De stad Leuven zal Dries Mertens na de historische derde plaats van de Rode Duivels op het WK in Rusland huldigen op het stadhuis. Dat heeft het stadsbestuur vandaag bekendgemaakt.

"Dries Mertens, Leuvenaar in hart en nieren en ex-speler van Stade Leuven, is een belangrijke speler van de nationale ploeg", laat de stad in een mededeling weten. 

"Hij had een groot aandeel in de kwalificatie voor het WK en ook in Rusland bleek Mertens van goudwaarde. In de eerste wedstrijd tegen Panama opende hij de score met een wereldgoal. Zo zette hij de Rode Duivels op weg naar hun eerste van zes overwinningen. Gelet op deze topprestaties wil de stad Leuven de medaille van verdienste toekennen aan Mertens."

Wanneer hij ontvangen wordt op het stadhuis, zal later worden bekendgemaakt. Deze week kreeg ook Nacer Chadli na zijn WK-prestaties een huldiging in Luik. 

Getty Images
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annemie Nijs

  Jullie moeten eens goed lezen wat er staat de stad Leuven wil Dries huldigen en daar zijn toch geen andere duivels van Leuven wij zijn heel fier op hem wat jullie ook van hem schrijven een goede voetballer en een fijn mens

 • Jenne Vergeer

  Hij mag stilaan normaal beginnen doen, tong binnen houden en hartje aan zijn vrouwtje geven.

 • françois troch

  Belachelijk wat heeft een speler nu gedaan, ofwel allemaal of geen enkele

 • Jacques Mertens

  Mooi hoor. Maar vergeet er niet bij te zeggen dat hij voor iedere goal 3 keer vergeten is om te passen naar zijn medespelers omdat hij alles alleen wil doen. Populair bij de vrouwen, maar allesbehalve een teamspeler.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00