Rusland ’18 is de nieuwe maatstaf: Rode Duivels schrijven geschiedenis met zege tegen Engeland

AP
België
BEL
België BEL
2
0
Engeland ENG
ENG
Engeland
Na Mexico ‘86 is Rusland ’18 de nieuwe maatstaf in het Belgisch voetbal. De Rode Duivels tekenden vandaag door hun 2-0–zege tegen Engeland voor de beste prestatie van ons land op een WK. Thomas Meunier en Eden Hazard zorgden voor de treffers.

Het snelste WK-doelpunt in de geschiedenis van het Belgisch voetbal en een evenaring van een record op een Wereldbeker. Ziedaar de records nadat Thomas Meunier na drie minuten en 39 seconden het leer op assist van Nacer Chadli (die later geblesseerd uitviel) in doel flikkerde. De rechtsachter van PSG, wat hebben we hem gemist tegen Frankrijk, was de tiende Belg die scoorde op dit WK. Een evenaring van het record van Frankrijk (1982) en Italië (2006). Als enige verrassing in de basis liet Youri Tielemans dan weer zien dat het op het middenveld wel snor zit voor de toekomst. Al kreeg ook hij het moeilijk in de tweede helft. 

Photo News

Na de pauze kregen de Rode Duivels het prompt moeilijk tegen de jeugdige Engelsen. Vooral Ruben Loftus-Cheek zorgde voor heel wat gevaar. Maar dan kunnen ze nog altijd rekenen op hun grootste wapenfeit: de razendsnelle tegenstoot. Kevin De Bruyne, die er in de tweede helft helemaal doorkwam, zette Hazard op weg naar de 2-0. De Belgische nummer tien zette zo eigenhandig de kroon op zijn WK-werk. België wordt zo voor de eerste keer in de geschiedenis derde op een Wereldbeker. 

AP
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.168 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brigitte van der Zalm

  Goh Thijs jongen ga viskes bakken

 • Chris Cools

  Groot gelijk rik cappelle, en zo ken ik er nog een paar!

 • Yana Devrekere

  We schrijven geschiedenis! Het is mooi een derde plaats, maar er zat misschien wel meer in. Hoedanook hebben ze hun best gedaan en zijn het topspelers. De beste schippers staan altijd aan wal. Nu kunnen ze beginnen zagen op de wielrenners terwijl ze hun postzegels en sigarenbandjes sorteren.

 • rik cappelle

  En waar blijven Lans en Thijs en De Coster nu met al hun smerige negatieve reacties tov Thomas Meunier ? Nu diene ene zou geen seconde kijken en ook geen kranten artikels lezen over alles wat die bende losers aanging. Ja we hebben hier iedere dag zijne zever mogen lezen.

 • Marie Vandam

  Dit was DE finale wat ze ook mogen zeggen!! Congrats duivels