Rode Duivels vanaf halve finale gehuldigd op balkon Brusselse Grote Markt

In 1986 liep de Grote Markt in Brussel ook al eens vol voor een feestelijke ontvangst van de Rode Duivels. Toen had de nationale ploeg op het WK in Mexico de halve finales gehaald.
Photo News In 1986 liep de Grote Markt in Brussel ook al eens vol voor een feestelijke ontvangst van de Rode Duivels. Toen had de nationale ploeg op het WK in Mexico de halve finales gehaald.
Als de Rode Duivels vrijdag voorbij Brazilië raken op het WK voetbal in Rusland, dan kunnen ze na afloop van het toernooi een huldiging krijgen op het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt. Dat heeft het kabinet van Brussels schepen van Sport Alain Courtois vandaag bekendgemaakt. Een groot scherm in de Koning Boudewijnstadion komt er alleen als België de finale speelt. 

Grote schermen zijn voorlopig verboden in de stad Brussel uit vrees voor rellen tijdens grote evenementen. Op de Brusselse gemeenteraad opperde schepen Courtois eerder wel al dat er mogelijk een groot scherm zou komen als de Rode Duivels de halve finale zouden halen. Maar daarvoor moeten Hazard en co het tot de eindstrijd schoppen, blijkt nu. "Er komt enkel een scherm in het Koning Boudewijnstadion indien de Duivels naar de finale gaan", laat Pierre-Benoît Sepulchre, woordvoerder van Alain Courtois, weten.

Een feestelijke ontvangst op het Brussels stadhuis en op het balkon aan de Grote Markt is een optie vanaf de halve finale en een zekerheid bij het spelen van de finale. Vrijdag moeten België dan wel voorbij favoriet Brazilië raken.

Vier jaar geleden, met het WK 2014 in Brazilië, maakte de stad Brussel ook al plannen om de nationale ploeg te ontvangen op het balkon vanaf het behalen van de kwartfinale. De Rode Duivels gingen er toen in de kwartfinale uit tegen Argentinië, maar bedankten vriendelijk voor een feestelijke ontvangst bij hun terugkeer.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wendy Vandereyken

  Dus als ze Brazilië verslaan is het goed geweest volgens ik het begrijp. Pas dan verwacht ik minstens een finaleplaats. Wij Belgen zijn veel te snel tevreden. Dan moeten we ook maar stoppen om te spreken over een gouden generatie.

 • Vera Franck

  Schrik voor rellen in brussel ? Die rellen gebeuren dan nu al op andere plaatsen zoals in sint - niklaas vorige donderdag . Toen is mijn schoonbroer door 2 polen in elkaar geschopt . Zware schedelbreuk , oogkast zit dicht en niet blauw maar zwart . Ook nog 3 ribben gekneust . Dan ga je eens voetbal zien . Krijgt er 1tje in die menigte ambras en sta je daar met 100 man rond . Plots boem patat , daar lig je dan . Vree controle en camera's wel .

 • Gerard Braeckmans

  Het lijken wel afgoden, die voetballers.

 • ingrit seghers

  Ik was er bij in 1986 op de markt en t was grote ambi !! 20.000 man! Een heel goed idee dus !

 • Carla Van Geel

  Natuurlijk halen ze de halve finale. Collectief positief denken werkt echt.