Rode Duivels oefenen tegen Portugal op nieuwe grasmat

BELGA
De Rode Duivels oefenen zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Portugal op een nieuwe grasmat, zo werd vandaag in Tubeke bekendgemaakt bij de ondertekening van het nieuwe contract tussen de Stad Brussel en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) omtrent het gebruik van het stadion.

Maandagavond werd de nieuwe overeenkomst goedgekeurd op de Brusselse gemeenteraad. Het gaat om een nieuw contract voor één jaar, dat stilzwijgend verlengd kan worden, zo bevestigde Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR). "Het is dus geen contractverlenging, wel een nieuwe overeenkomst. Met de komst van het NEO-project weten we niet precies wat er zal gebeuren en dus was het niet opportuun een langdurige overeenkomst af te sluiten. Eens de werken op de Heizelvlakte van start gaan, komt de bereikbaarheid van het stadion en de veiligheid in het gedrang. Maar de werken aan het NEO-project zijn dus nog niet begonnen."

Enkele jaren geleden, toen de droom van het Eurostadion nog niet uiteengespat was, liet Courtois verstaan dat er voor het Koning Boudewijnstadion geen toekomst meer was. "Wij zijn bereid om naar alle projecten te luisteren. Het is altijd de ambitie geweest van de stad om de Rode Duivels in de Belgische en Europese hoofdstad te houden. De stad kan op dit moment een stadion ter beschikking stellen, een stadion dat met 47.000 toeschouwers aan de capaciteitseisen voldoet."

Ook KBVB-voorzitter Gérard Linard was voor de gelegenheid naar het nationaal oefencentrum afgezakt. Een jaar geleden zorgde hij nog voor opschudding door na zijn verkiezing als bondsvoorzitter te stellen dat de Rode Duivels voor hun wedstrijden ook konden uitwijken naar het buitenland, net over de landsgrenzen in Rijsel of Rotterdam. Zover kwam het niet, verder dan Luik en Brugge werd er niet gegaan. "We zijn tevreden met deze overeenkomst: het Koning Boudewijnstadion is het enige stadion in België met een capaciteit van meer dan 25.000 toeschouwers. In een ander stadion kunnen we niet al onze fans ontvangen. Bovendien heeft de stad Brussel met de aanleg van de nieuwe grasmat een inspanning gedaan", aldus de bondsvoorzitter.

Zaterdag 2 juni ontvangen de Rode Duivels Europees kampioen Portugal, woensdag 6 juni komt Egypte op bezoek en maandag 11 juni is Costa Rica de tegenstander in de uitwuifwedstrijd voor de afreis naar het WK 2018 in Rusland. De KBVB betaalt voor elke wedstrijd 120.000 euro aan de stad Brussel voor het gebruik van het Koning Boudewijnstadion.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Voor de bekerfinale (17maart) was het een patattenveld, maar dat was toch maar voor 2 ploegen van de JPL. Maar voor onze Duivels wordt kosten noch moeite gespaard om 3 oefenmatchen tegen B-ploegen te spelen! Ze kopen zelfs al nieuwe matrassen voor 2 weken op te slapen!

 • rudi van dijck

  goed nieuws, zo kan de blessure bank van de RD, zelfs op krukken ook nog eens speel minuten krijgen!! een mooie biljard tafel. het is toch maar tegen het B elftal van Portugal!!! de sterren spelers, hebben daar extra vakantie gekregen!!

 • rik cappelle

  Rudi De Groof als het u pleziert ge moogt er zelfs gratis gaan zitten of weet ge nu nog niet dat er op de onderste 5 rijen geen bal te zien is vanwege de boardings. Ze kunnen misschien op iedere stoel een mannequinpop zetten om u te plezieren maar went u zich eerst tot de KBVB in de Houba De Strooperlaan.

 • Achmed Chokri

  De hamvraag: stelt Portugal hun A-team of hun B-team op?

 • Rudi De Groof

  Vooral de onderste rijen van de tribunes vrij laten. Dat oogt prachtig op TV.