Exclusief voor abonnees

Roberto Martínez doet het land geloven in een stunt tegen Brazilië: "Als we goed zijn, maken we een grote kans"

Photo News
Roberto Martínez was maandagavond rond de klok van negen, plaatselijke tijd, dood en begraven in Rostov-on-Don. Twee succesvolle wissels later stond-ie weer ongeschonden in kostuum en das trots voor de dug-out van ­België. Meer nog: Martínez doet het land geloven in een stunt tegen Brazilië: "Als we goed zijn, maken we een grote kans." Zijn boodschap van hoop.

Het kan haast niet anders of de chauffage staat op het maximum, daar in het al te ­donkere 'Club House' op het uitgestrekte ­domein van het 'Moscow Country Club'-­hotel. Hier zou golffanaat Marc Degryse nogal zijn hart ophalen. Alleen houdt Marc niet van Rusland – we kunnen hem begrijpen.

Op het terras buiten zitten Vincent Kompany, Dries Mertens en Moussa Dembélé rustig een koffietje te drinken...

Twintig minuten later dan gepland gaat de bondscoach zitten voor een gesprek in 'relax modus' met de Belgische pers.

Maandagavond, bij 0-2 voor Japan, reageerde de commentator van RTBF in de live-­uitzending zijn frustraties af in een intellectueel misplaatste tirade gericht aan Roberto Martínez. Na afloop verontschuldigde hij zich op Twitter.

Martínez moet lachen: "Oh yes? Brilliant."

De bondscoach bestelt: "One cappuccino, please."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonas Van snee

  Als we winnen zal hij hier veel monden toe snoeren

 • luc van der maelen

  Ik heb deze week naar de match geken op nederland na de match tegen japan kregen ze daar een staande ovatie en hier breken ze hun eigen ploeg dat zegt genoeg over de Belg in kwestie en dan maar verschieten dat de goei spelers naar het buitenland trekken hier nul respect voor hun eigen ploeg

 • Luc Berckmoes

  Elke wedstrijd moet gespeeld worden en bij België Japan had japan ook gelukt met minder doel kansen 2 0 voorsprong de laatste 30 minuten hebben ze prachtig gespeeld he hangt er wat van af wie de eerste goal maak geluk telt in het voetbal mee

 • bert michielsen

  dromen mag. niks mis mee. heel af en toe komen ze wel eens uit. laten we hopen. maar ik ga toch echt geen gokje op de RD placeren hoor. te veel kans op verlies.

 • Dhondt Geert

  Een echte sporter is niet bang van zijn tegenstander,als hij/zij in vorm is hoeft hij niets te vrezen,en als hij ten onder gaat,dan met gegeven hoofd...Zo zie ik het voor vrijdag,ik denk dat we meer dan een goeie kans maken.