Robbie Williams zorgt tijdens openingsceremonie voor controverse met opgestoken middenvinger

rv

Het WK 2018 in Rusland is officieel op gang getrapt met de openingsceremonie in het Luzhniki-stadion in Moskou. De Braziliaan Ronaldo (41) maakte zijn opwachting, terwijl de Engelse popster Robbie Williams en de Russische operazangeres Aida Garifoellina het beste van zichzelf gaven tijdens een duet in een korte maar krachtige plechtigheid. Williams, die onder andere zijn klassieker 'Let me entertain you' zong, trok de aandacht alvast naar zich toe door uit te pakken met een middenvinger richting de camera's. Hij deed dat tijdens "Rock DJ", terwijl hij riep: "Ik doe dit gratis." De zanger werd voor aanvang van de openingsceremonie veelvuldig bekritiseerd voor het aanvaarden van Russisch geld, om in ruil daarvoor op te treden tijdens de ceremonie.

AP

Williams kreeg eerder uitgebreide kritiek voor zijn medewerking. Onder meer Bill Browder, CEO en mede-oprichter van het inversteringsfonds Hermitage Capital Management, tweette: "Naast het legitimeren van Poetin door momenteel op te treden op de Wereldbeker draafde Robbie Williams eerder ook al op voor Russische oligarchen als Alisher Usmanov en Roman Abramovich."

AP

Vooraf liet Williams optekenen "blij en opgewonden te zijn terug naar Rusland te kunnen gaan om zo een uniek optreden te kunnen geven". "Ik heb veel gedaan in mijn carrière, maar de Wereldbeker openen in een stadion voor miljoenen mensen over de hele wereld is een kinderdroom."

Tijdens het optreden van Williams werden de vlaggen van de 32 deelnemende landen op het veld gebracht. Het gastland opende in het stadion om 17u het toernooi tegen Saoedi-Arabië. Het WK eindigt op 15 juli, wanneer, opnieuw in het Olympisch Stadion Luzhniki, de finale op de planning staat. Er wordt tijdens het toernooi gevoetbald in twaalf stadions in elf gaststeden.

REUTERS

Ronaldo won met de Seleção de editie van 2002 en scoorde in totaal vijftien WK-doelpunten. Alleen de Duitser Miroslav Klose doet met zestien beter.

REUTERS

Ter afsluiting opende de Russische president Poetin officieel het WK. "De liefde voor het voetbal verbindt ons allemaal aan een ploeg", sprak Poetin. "Ik wens alle teams succes toe en hoop dat de fans onvergetelijke tijden zullen beleven." Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino nam, zowel in het Engels als Russisch, het woord. "In de komende maand zal het voetbal Rusland veroveren", verklaarde de Zwitser. "In de komende maand zal het voetbal de hele wereld veroveren. Geniet van het grootste feest op aarde. Bedankt president Poetin, bedankt Rusland."

REUTERS
REUTERS
REUTERS
AP
REUTERS
REUTERS30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Ik vind dit minder aanvaardbaar dan de vingers Maradona. Maradona was tenminste ooit de oppergrootste (en is dat misschien nog steeds, na Cruijff)

 • Danny Holdensrath

  Eigenlijk een klein ventje die Williams, wat een mentaliteit.

 • serge vansteenkiste

  Mens wat een zever weeral, of het nu in Rusland is of ergens anders ik vond de opening niet langdradig " kort maar zeer mooi "

 • Johan Gantois

  Zelfs al bedoelde hij er niets mee toch is dit geen manier van doen en heeft dit geen enkele opvoedkundige waarde, integendeel want de jongeren denken nu dit is toch maar normaal om je middenvinger op te steken naar het publiek en waarom mag ik het dan niet doen... Voor mij krijgt hij op zijn rekwest een grote nul

 • Katja Schraudy

  Williams geen goed voorbeeld met je middevinger

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00