Robben en Oranje staan voor onmogelijke opdracht: "We moeten onszelf niet voor de gek houden"

anp
Nederland staat voor een onmogelijke opdracht morgenavond tegen Zweden. Oranje moet met zeven doelpunten verschil winnen om nog een plekje in de barrages af te dwingen. Bondscoach Dick Advocaat en Arjen Robben gaven zonet hun persconferentie. "Onszelf niet gek laten maken"

"7-0 dat is nogal wat", begon Arjen Robben. "Maar het komt er ook op aan dat we ons zo goed mogelijk presenteren en die wedstrijd gewoon winnen. Ik hoop dat het stadion goed gevuld is en natuurlijk hoop ik dat het 7-0 wordt", glimlachte hij. "Maar we moeten onszelf ook niet voor de gek houden, het wordt echt heel moeilijk." (lees hieronder verder)

Nederland is er overigens nog nooit in geslaagd om met zeven goals verschil te winnen van Zweden. Oranje scoorde eenmaal vijf keer tegen de tegenstander van dinsdag in de ArenA. Dat gebeurde op 4 september 1974 in Solna (1-5). Johan Neeskens mocht toen twee keer juichen, Johan Cruijff, Arie Haan en Rob Rensenbrink troffen eenmaal raak. Advocaat trad zijn kapitein bij. "Zweden heeft in de afgelopen periode absoluut laten zien dat ze een moeilijk te kloppen ploeg zijn, maar je weet het nooit. Wij hebben altijd de intentie om aanvallend te spelen en dat zal morgenavond niet anders zijn. Wij moeten onze verantwoordelijk nemen voor onszelf, de fans en het land."

anp6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Benjamin

  Tjah, ze houden zichzelf voor de gek, voor een zak papier met u erbij. Dat de eerste fan die wekelijks zijn wereld en leven ziet beteren door de voetballers en eten krijgt, nu rechtstaat!! Niet allemaal tegelijk, aub, dank u.

 • David Lievens

  Ludo, zelfs Robben zijn niveau is al lang niet meer wat het was. Was beter na wk14 gestopt.

 • roger van roy

  Wanneer je 9 wedstrijden slecht speelt moet je niet hopen op een miraculeuze 10 de match. Dit tornooi was net zoals het vorige voor het EK, net niet. Spijtig dat Belgie altijd werd uitgeloot tegen Nederland in hun glorieperiode , en net nu, als hun talent is opgedroogd, niet meer.

 • Ludo Reyniers

  Met 11 spelers van het niveau Arjen Robben zou het nog kunnen lukken. Persoonlijk vind ik het ook erg jammer dat ze er niet bij zijn.

 • Michel de doelder

  Jammer had ze er graag bij gehad.