Recordman Lewandowski schiet zich in galerij der groten

reuters

Robert Lewandowski was tijdens de WK-kwalificatie van goudwaarde voor Polen. De topspits van Bayern München schoot maar liefst zestien keer raak (goed voor 57 procent van de Poolse doelpunten) in tien wedstrijden en kroonde zich zo tot de beste schutter aller tijden in een kwalificatieronde van de Europese zone. Enkel Cristiano Ronaldo kan morgen in de wedstrijd tegen Zwitserland zijn collega spits bijbenen, want de Portugees telt voorlopig vijftien treffers. Om het even te kaderen: iconische doelpuntenmakers Gerd Müller maakte negen treffers in zes wedstrijden, Marco van Basten tekent voor twee stuks in veertien wedstrijden en Lionel Messi zit bijvoorbeeld aan achttien rozen in 44 wedstrijden.

RV
ap3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roos Desreveaux

    een superaanvaller die in de jaren geweldig gegroeid is. vroeger vond ik hem eenvoudig overkomen, nu heeft hij ook al wat sterallures geschept voor hemzelf. het ligt aan de entourage van het voetbal zeker dat men moeilijk zichzelf kan blijven, maar sportief een suppertopper

  • Christiaan Goethals

    Als de Rode Duivels er tegen Cyprus 5 maken, hebben ze er 44 doelpunten gemaakt, één meer dan Duitsland. Ook dat is een nieuw record.

  • eric debanne

    Een heel grote speler !