Reconstructie van het Spaanse penaltydebacle, met pisnijdige Diego Costa in de hoofdrol

Na de pijnlijke uitschakeling van Spanje in en tegen Rusland in de achtste finales van het WK zijn er opmerkelijke beelden opgedoken rond de penaltyreeks die ‘La Roja’ uiteindelijk de das om deed. De hoofdrolspelers: bondscoach Fernando Hierro, spits Diego Costa en middenvelder Koke – althans, als de liplezers hun werk goed hebben gedaan.

Na reguliere speeltijd én verlengingen stond het 1-1. Strafschoppen dus en daar had Fernando Hierro, die daags voor het WK overnam van de naar Real Madrid vertrekkende Julen Lopetegui, vooraf blijkbaar niet te veel rekening mee gehouden. Zo ging hij in allerijl te rade bij aanvoerder Sergio Ramos en Gerard Piqué zodat die konden helpen het lijstje met strafschopnemers te vervolledigen en daarbij werd Koke als nummer drie genoemd. Dat had ook Diego Costa in de smiezen en hij liet meteen blijken aan zijn coach dat hij dat niet het beste idee vond. Opvallend, want de twee zijn ook ploegmaats bij Atlético Madrid. Je zou dus wel denken dat Costa wist waarover hij het had. 

Diego Costa met bondscoach Fernando Hierro.
Photo News Diego Costa met bondscoach Fernando Hierro.

Intussen was ook Koke bij het trio komen staan en wanneer zijn coach hem de vraag voorlegde of hij er een wilde nemen, antwoordde die ostentatief van wel. “Koke is goed”, was het finale besluit van Hierrowaarop de twee Atlético-spelers elkaar nog kruisten zonder elkaar nog maar enige blik te gunnen.

REUTERS

De rest is natuurlijk geschiedenis: Koke schoot zijn strafschop erg slecht in en Akinfeev ranselde hem uit zijn doelvlak, waarna de reactie van Diego Costa naar de technische staf boekdelen sprak. Hij gebaarde onder meer naar zijn oefenmeester dat hij hem had gewaarschuwd voor de slechte strafschoppen. Atlético-coach Diego Simeone zou wel een keer wat oplapwerk kunnen hebben wanneer de twee zich weer aanmelden voor dienst in de Spaanse hoofdstad…

 Koke kon wel door de grond zakken na zijn gemiste penalty.
REUTERS Koke kon wel door de grond zakken na zijn gemiste penalty.
"Ik had het je nog zo gezegd", lijkt Diego Costa naar zijn coach te gebaren.
Rv "Ik had het je nog zo gezegd", lijkt Diego Costa naar zijn coach te gebaren.
Sergio Ramos wordt ook nog toegesproken door de bonkige spits.
EPA Sergio Ramos wordt ook nog toegesproken door de bonkige spits.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvs Bramslecht

    Ramos is echt wel sjiek met zijn jaretellen!

  • Remus Bogaert

    de fouten liggen niet in de penalty maar in de 120 minuten ervoor.

  • Eddy Verbiest

    Of Costa heeft door zijn twijfel te uiten tegenover Koke, die laatste van zijn stuk gebracht?