Philippe Albert door het lint na bevrijdende treffer van Chadli waarna vreugde-explosie van ex-Rode Duivel viraal gaat

RV/Photo News
Dat de bevrijdende treffer van Nacer Chadli tegen Japan een uitbarsting van vreugde veroorzaakte in ons land, hoeven we u niet meer te vertellen. Ook Philippe Albert ging als co-commentator van de RTBF helemaal door het lint. Zijn reactie na het voltrekken van dé comeback van dit WK verspreidde zich als een lopend vuurtje op de sociale media. 

"Naar rechts! Ze gaan het doen! Hij gaat het doen! Ik heb het gezegd verdomme! Ik heb het gezegd! Ik heb het gezegd!" Philippe Albert hield het niet meer nadat Nacer Chadli met de 3-2 in de allerlaatste minuut van de extra tijd Japan knock-out tegen de grasmat sloeg. Een waanzinnig moment en misschien wel de mooiste counter in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Dat had ook de voormalige Rode Duivel al snel in de smiezen. De zin die Philippe Albert als co-commentator voor de RTBF door de microfoon schreeuwde - "je l'ai dit bordel" - bracht heel wat teweeg in Wallonië.

(Lees hieronder verder)

Zo biedt de RTBF de uitspatting van de ex-speler van onder meer Newcastle United aan als beltoon voor de smartphone. Schrik dus niet als "je l'ai dit bordel" straks weergalmt in de bus of de trein. Maar daar stopt het niet, want de opvallende uitspraak werd ook al op een t-shirt gedrukt. "By Philippe", staat er ook nog op te lezen. Om maar te zeggen dat de emoties op een WK hoog kunnen oplaaien na een ultieme treffer in blessuretijd.

"Ik wist het", riep ook Rik De Saedeleer na treffer van ... Philippe Albert

Het klinkt misschien wel een klein beetje bekend in de oren. Op het WK van 1994 in Amerika zorgde Philippe Albert nog voor de enige treffer in de kraker tegen Nederland. "Dat is het! Dat is het! Dat is het! Ik wist het! Ik wist het!", waren toen in Orlando de gevleugelde woorden van commentator Rik De Saedeleer (hieronder te beluisteren vanaf 2'24"). Misschien spookte dat maandagavond nog steeds door het hoofd van Philippe Albert. 

Philippe Albert.
Photo News Philippe Albert.
REUTERS
AFP19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Frank Raes en Vandenbempt zijn de beste commentators,zageman en betweter Filip Joost heeft daar niets te zoeken,saaiste commentator ooit!

 • pierre dony

  Is echt top!! Maar is niks tegen de commentators van Spanje en Italie. Die gaan pas echt door het lint als er gesoord wordt.

 • Patrick Moers

  Fantastisch duo.Dit is de reden waarom ik altijd naar RTBF kijk.Frank moet op pensioen en Joos hoort zichzelf graag praten.De beste commentator is Peter Vandenbempt.

 • pascal devillé

  Allee, de franstalige commentatoren hebben het saaie spel dus niet opgemerkt.En dat vindt men dan blijkbaar goede commentatoren.

 • Ivan Smissen

  De 80-plusser Raes mag onderhand naar het rusthuis. Ondanks al zijn arrogantie is Peter Vandenbempt een veel betere commentator.