Peter Schmeichel ziet Kasper met Denemarken stranden na penaltyreeks: "Zonder woorden. Ik kan niet trotser zijn op mijn land en mijn zoon"

RV

Straffe fase in Nizhny Novgorod: Kroatië - Denemarken, achtste finale op een WK, diep in de verlengingen, minuut 116. Na een geweldige pass van Modric richting Rebic trok Mathias Jorgensen, maker van de snelle Deense openingsgoal, aan de noodrem. Geel en penalty tot gevolg. Matchpunt bij een 1-1-stand voor Kroatië en Luka Modric. Maar de Kroatische regisseur trapte te zwak en Schmeichel, die de goeie hoek gekozen had, pakte klemvast. Tot vreugde van zijn vader Peter die de fase meer dan intens beleefde.

 De legendarische doelman van Manchester United veroverde met Denemarken 129 caps én goud op het Europees Kampioenschap van 1992 in Zweden. Maar ongetwijfeld zal hij vanavond bijzonder fier geweest zijn op Kasper: zelf slaagde Schmeichel senior er immers nooit in om op Old Trafford een elfmeter te stoppen. Belangrijke nuance: hij kreeg er slechts drie tegen in thuismatchen...

Kasper, met Leicester City drie seizoenen geleden Engels kampioen gespeeld met Leicester City, dwong zo ultiem een strafschoppenserie af. Ook daarin blonk hij uit, met reddingen op (slappe) penalty's van Badelj en Privaric. Modric werkte nu wél binnen. Maar ook de Denen trapten enkele heel slechte elfmeters. Zowel Christian Eriksen, Lasse Schöne als Nicolai Jorgensen zagen hoe Subasic redding bracht, zodat ook de Kroatische doelman een heldenrol vertolkte. "Zonder woorden", schreef Peter Schmeichel op Twitter. "Ik kan niet trotser zijn op mijn land, mijn zoon, zijn ploegmaats, de staff en onze fantastische coach Age Hareide. Als alle tranen zijn opgedroogd, zullen we ons realiseren hoe goed we het gedaan hebben."

Danijel Subasic ontpopt zich tot de Kroatische held.
Photo News Danijel Subasic ontpopt zich tot de Kroatische held.
Schmeichel stopte -net als Subasic- in totaal drie penalty's...
Photo News Schmeichel stopte -net als Subasic- in totaal drie penalty's...
...maar bleef uiteindelijk diep ontgoocheld achter.
Photo News ...maar bleef uiteindelijk diep ontgoocheld achter.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    Het was alsof ze beide in de goal stonden. Er was een legendarische Schmeichel muur. Prachtige taferelen. Volgens mij het enige keeper die aanvalsmachine Kroatië mogelijk kon stoppen op dit WK. De rest heeft geen schijn van kans meer.