Ook Preud'homme zag een magnifieke Courtois: "Hij is de beste doelman van het WK"

Photo News
Thibaut Courtois. We raken er maar niet over uitgepraat. Ook voormalig topkeeper en Standard-coach Michel Preud’homme schuwt de complimenten niet. "Hij is de beste doelman van het WK." 

"Zijn prestatie was top - net als die van alle Duivels", aldus Michel Preud’homme over Courtois. "Thibaut was aanwezig met zijn talent en kwaliteiten. Of hij me overtroffen heeft na mijn wedstrijd tegen Nederland in 1994? Je kan het niet vergelijken." Maar wat wel is: je moet af en toe dat tikkeltje geluk hebben. Ik weet nog dat ik een bal van Bergkamp - die in de winkelhaak ging - devieerde tegen de lat waardoor die terug in het spel kwam. Bij Thibaut was er ook zo'n fase tegen Brazilië. Maar dat heb je als je in topvorm bent." 

"Hij is de beste doelman van het WK. Hopelijk volgt hij me als Belg op als winnaar van de Lev Yashin-trofee (nu de Golden Glove Award, de prijs voor beste keeper van het toernooi, red). Hij heeft me niet verrast, hij heeft bevestigd wat we al langer van hem wisten. Impeccable."

Bekijk in onderstaande video vanaf seconde 48 de save van Preud’homme op het schot van Bergkamp. 

Michel Preud’homme won de Yashin Award als beste voetbalkeeper op het WK van 1994.
Photonews Michel Preud’homme won de Yashin Award als beste voetbalkeeper op het WK van 1994.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • EDWIN DEBAENE

  James Vroman waarschijnlijk nog nooit een wedstrijd zonder fouten gezien Standard sup zeker oen

 • Stef Verhaegen

  Hij is gewoon wereld top ! Typisch Belgisch om altijd negatieve commentaar te geven i.p.v. positieve ! Als ze het spelletje daar winnen wil ik ook wel eens weten wat jullie negatief kunnen zeggen !

 • Tim Bollen

  Carlos Simonis, uiteraard staat het je vrij om je mening te geven over alles. Maar als je geen kennis/expertise hebt over keepen, maak ja alleen jezelf belachelijk. Bij die 2 goals van Japan heeft Courtois zich helemaal niets te verwijten. Als je kijkt waar die ballen het net raken en rekening houdt met de enorme reikwijdte en reactiesnelheid van Courtois, mag je gerust stellen dat hij kansloos was.

 • Ronny Severeyns

  Vooral mensen die geen verstand hebben van keepen die zo een onbenullige commentaar neerpennen. Ik heb zelf tot in derde nationale gekeept en wat courtois doet is fenomenaal. Wie het inzicht niet heeft onthoudt zich beter van commentaar.

 • Miel Schaker

  Aan hieronder, iedere (beste) doelman maakt al eens een foutje.