Ook huidig bondscoach Tite hekelde het theater van Neymar al eens: "Een slecht voorbeeld voor kinderen"

EPA
Tite en Neymar waren niet altijd de beste vrienden. Tussen 2010 en 2013 stonden beide heren tegenover elkaar in de Braziliaanse competitie. Vooral na de partij tussen Corinthians en Santos in 2012 kreeg trainer Tite het op de heupen van Neymar. Door de kritiek die Neymar nu krijgt op het WK, duiken de opvallende beelden opnieuw op.

Flashback naar zondag 19 augustus. Als coach van Corinthians moest Tite het onderspit delven tegen Santos in de Braziliaanse eerste klasse (3-2). Na de wedstrijd was Tite niet te spreken over het gedrag van de toen 20-jarige Neymar. Vooral de manier hoe Neymar zijn spelers een kaart probeerde aan te naaien, vond Tite maar niets. "Toen we in de Copa Libertadores tegen hen speelden kreeg Emerson een rode kaart. Neymar viel en rolde en rolde maar. Wanneer Emerson uitgesloten werd, stond hij weer op en was er niets aan de hand."

Waarna Tite helemaal op dreef kwam. "Winnen of verliezen, dat hoort bij het spel. Maar een situatie simuleren om er voordeel uit te halen, hoort er niet bij. Het is een slecht voorbeeld voor een kind die opgroeit, zoals mijn zoon." Woorden die alleen maar opvallender worden als we doorspoelen naar het WK in Rusland. Daar trad Neymar vooral op het voorplan door enorm vaak tegen de grond te gaan en er telkens een schepje bovenop te doen. Er werd zelfs uitgerekend dat Neymar in totaal 14 minuten op de grasmat lag. 

Tite en Neymar hebben de strijdbijl wel al geruime tijd begraven. Op een persconferentie kregen de twee een keer de vraag hoe het was om tegen elkaar te spelen in de Braziliaanse eerste klasse. "Ik werd altijd goed gedekt. Hij liet me nooit genieten", lachte Neymar zijn tanden bloot.

AFP
AFP
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos verelst

  Neymar ? Wie ? Ah ja, de goddelijke kanarie die gekooid werd door de rode duivels .

 • Pieter Verhulst

  Ik had vroeger een simpele regel. Als iemand me een kaart wilde aannaaien zorgde ik er voor dat er een reden toe was. Leren ze rap af.

 • Carlos Simonis

  Neymar is de nieuwe Lothar Matthäus geworden.

 • Kurt De coninck

  Schwalbes en onsportief gedrag harder bestraffen,divas horen op de planken thuis,wat zou Klinsmann vinden van neymar?

 • lamaire mario

  Is wel goed betaald om te vallen,hoe dan ook het zal het wk van Mpappé worden denk ik.