Onze punten voor de Rode Duivels: één gebuisde, veel vijfjes en twee spelers die er bovenuit steken. Geef ook jouw oordeel

AP
Geen finale voor onze Rode Duivels, Frankrijk bleek met 1-0 te sterk. Dat vertaalt zich ook in ons puntenrapport: één gebuisde, veel vijfjes, enkel Courtois en Hazard steken er bovenuit. Laat in navolging van ons rapport jouw voorkeur blijken en geef elke afzonderlijke Rode Duivel punten!

THIBAUT COURTOIS: 8

Geen één wereldsave zonder twee. Hield Pavard met een briljante voetreflex van de 1-0. Moest zich na rust wél gewonnen geven aan zijn eerste paal. Voorkwam nog de 2-0.

Thibaut Courtois.
BELGA Thibaut Courtois.

TOBY ALDERWEIRELD: 5

Liet Umtiti in minuut 52 wegglippen, met zware gevolgen. Kreeg voorts in balbezit een vrijgeleide van de Fransen om op te bouwen en zag een plaatsbal gered door Lloris.

Toby Alderweireld.
BELGA Toby Alderweireld.

VINCENT KOMPANY: 6

Weinig op aan te merken. Speelde zijn wedstrijd. Niet fabelachtig, maar evenmin belabberd. Benieuwd of hij zaterdag in Sint-Petersburg vaarwel zegt tegen de Duivels.

Vincent Kompany.
AP Vincent Kompany.

JAN VERTONGHEN: 6

Er zijn leukere avonden dan tegenover een TGV te moeten staan. Hield zich toch staande, oog in oog met Mbappé. Staarde na affluiten wezenloos voor zich uit. Treurnis troef.

Jan Vertonghen.
AP Jan Vertonghen.

NACER CHADLI: 5

Zijn minste wedstrijd in Rusland. Voorzetten en hoekschoppen kwamen amper aan, acties lukten te weinig. Probeerde wel, maar besefte al snel dat het zijn dag niet was.

Nacer Chadli.
EPA Nacer Chadli.

MOUSSA DEMBELE: 4

De surprise van Martínez. Moest het middenveld mee helpen ondersteunen, maar had daar te veel overtredingen voor nodig. Was aan de bal evenmin een meerwaarde.

Moussa Dembélé.
REUTERS Moussa Dembélé.

AXEL WITSEL: 6

Had ogen op zijn rug nodig, met Griezmann die voortdurend rond hem zwierf. Ging in het slot nog zijn kans met een schicht van ver, op de vuisten van de Lloris.

Axel Witsel.
AP Axel Witsel.

MAROUANE FELLAINI: 5

Lange tijd onzichtbaar. Liep wel, maar raakte zelden de bal. Kon ook niet verhinderen dat Umtiti voor zijn neus opdook. Scoorde ei zo na wel de 1-1, met een nekslag.

Marouane Fellaini.
BELGA Marouane Fellaini.

KEVIN DE BRUYNE: 5

Niet op zijn gekende niveau. Viel op door slordigheden – leed te veel balverlies. Ging na de inbreng van Mertens een rij lager spelen, maar zonder beterschap. Zonde.

AFP

EDEN HAZARD: 8

Zonder discussie de beste Duivel – dé ster ook van dit WK. Zorgde met zijn versnellingen en dribbels in zijn eentje voor dreiging. Een zeldzaam schot ging via Varane net over.

Eden Hazard.
AP Eden Hazard.

ROMELU LUKAKU: 5

Niet scherp en alert genoeg in en buiten de zestien. Zat in de tang tussen het ijzersterke duo Umtiti en Varane – verloor zo een pak energie. Tot zijn eigen frustratie.

Romelu Lukaku.
BELGA Romelu Lukaku.

INVALLERS

DRIES MERTENS (60’): 6

Verving Dembélé en zwiepte aanvankelijk de ene gevaarlijke voorzet na de andere voor doel. Zakte nadien weg.

EPA

YANNICK CARRASCO (80’): X

Loste Fellaini af, in de hoop nog verlengingen te bekomen. Tevergeefs.

AP

MICHY BATSHUAYI (90’): X

Een noodscenario, als vervanger van Chadli. Zonder succes.

BELGA

Geef hier zelf uw score:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.184 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Van Petegem

  Lukaku heefter vier in het mandje gelegd, maarverdiend om gebuisd te zijn? Die zogenaamde voetbalkenners hier zijn toch grapjassen.

 • Johan Meulenbergs

  Hadden geen antwoord op de tactiek van de Fransen en de trainer stond erbij en keek ernaar. Zo kan je nooit WK worden .. sorry.

 • Marcel Wouters

  Wat een domme reacties je hier leest van mensen die van het voetbalspel niets afweten. Kritiek op De Bruyne, ja voor een deel terecht omdat hij niet op zijn manier in het spel betrokken werd en het zijn dag niet was. En als je geen bal aanraakt zoals de wandelende Lukaku, kan je ook geen foute pass geven. Deze verdiende zelf geen 5 maar is dik gebuisd.

 • ETIENNE BOECKX

  Te veel spelers niet optimaal ! Dembélé was zeer zwak waarom niet sneller vervangen , De Bruyne had zijn dagje niet , Hazard verzoop soms in zijn dribbels die veel te laag ingezet waren en te weinig oog voor zijn medemaats ! Lukaku nam geen deel aan het spel chadli was zwak ! Waarom geen wissels doorvoeren direct bij aanvang van de 2 de helft Tielemans en den donker en Fellaini doorschuiven naar de 2 de spits positie !

 • Eric Severijns

  Vorige wedstrijd kreeg iedereen een 9, dit was overdreven, ondanks zijn goal speelde De Bruyne geene wedstrijd geweldige match, gisteren was hij erbarmelijk. Andere spelers verdien zeker meer dan jullie ze gaven, Kompanie speelde een geweldige wedstrijd, ook anderen waren niet slecht, de arbitrage was zeer matig, duidelijk in Frans voordeel.