Onze huiscolumnist Jan Mulder: "België heeft 70% kans om het WK te winnen"

Onze columnist Jan Mulder geeft zijn ongezouten mening over de WK-loting
rv Onze columnist Jan Mulder geeft zijn ongezouten mening over de WK-loting
Engeland, Tunesië en Panama. Onze Rode Duivels weten eindelijk met wie ze de komende zomer de degens kruisen op het WK voetbal in Rusland. HLN-columnist Jan Mulder gaf bij onze videoman zijn ongezouten mening over die loting. 

"De meeste mensen vinden dit een goede loting en ik ben het daar wel mee eens", begint Mulder. "Maar dan bekijk je het natuurlijk op basis van de zwakke tegenstanders. Tunesië en Panama: die twee landen lijken me echt te doen. Als ik er een bitcoin op zou wedden, kies ik natuurlijk voor België en Engeland die het halen in groep G. België moet overigens absoluut niét bang zijn van Engeland. Andersom is dat wel het geval. Engeland heeft bang van België. De Engelsen stellen ook altijd teleur op een groot tornooi en zijn veel zenuwachtiger dan de Belgen."

Het geloof in een triomf op het WK is er bij Mulder absoluut. "België heeft 70% kans om het WK te winnen. Anders doe je de grote klasse van België tekort. Brazilië bijvoorbeeld schat ik wel hoger in, onder meer door hun ervaring. Frankrijk geef ik ook wel veel kans. Maar als ik moet kiezen tussen de persoonlijke klasse van Frankrijk en die van België, kies ik voor België. Leve 70%!"

"Nainggolan wordt totaal niet begrepen door Martinez"

Mulder ziet wel nog enkele werkpunten in aanloop naar het WK. "De tandem De Bruyne – Hazard werkt nog niet optimaal. Die moet beter afgestemd worden. Dan heeft België echt veel kans om ver te raken." Ook over de al dan niet selectie van Nainggolan liet onze columnist zijn licht schijnen. "Ik zou Nainggolan zeker meenemen. Het lijkt me toch meer een intermenselijke kwestie. Hij wordt totaal niet begrepen door Martinez."
30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elly Terweil

  Ik zou dit willen herleiden naar 0% geen schijn van kans hebben ze nul komma nul.

 • Ronny Deckers

  Maak ze niet te gek Jan. Onze grootste vijand is overschatting.

 • eddy vermeir

  Belgen gaan de wegen kruisen met Duitsland of Brazilië en dat zal wat anders zijn dan Wales, Gibraltar, enz...hopelijk is dat niet het eindstation!

 • Boris Verheyden

  Jan heeft gelijk. De grootste vijand van de Belgen is het eigen gebrek aan positiviteit, plezier, ambitie en zelfvertrouwen. Soms denk ik, de Belgen hebben geen tegenstander nodig, we zullen onszelf wel onderuit halen. Ze hebben angst om te winnen.

 • Joris Vanderaert

  Je gaat niet sterven van een beetje positiviteit. 10% 40% 70% kans wat maakt het uit? A priori heeft elk land evenveel kans. Maar wat geloof en positiviteit is toch leuker dan negativisme en gekanker.