Onze Chef Voetbal voelt weinig voor de troosting: "Dit WK is nú al straffer dan Mexico '86 - ongeacht het resultaat"

Photo News

De troosting. I don't give a damn.

De strijd om het brons is iets voor de Olympische Spelen - waar deelnemen belangrijker is dan winnen.

Na de zege tegen Brazilië - 'Two more to go', tweette Kevin De Bruyne - telde voor de Rode Duivels, fans, en media alleen nog de wereldtitel.

Toen José Mourinho afgelopen seizoen als manager van Manchester United de Europese Supercup verloor van Real Madrid, weigerde hij zijn medaille om de hals te doen.

Tweede of derde zijn: nutteloos, is het.

Het heet dat bij een zege vanmiddag de ploeg beter zou doen dan 'Mexico '86'. Ach wat. Dat is appelen met peren vergelijken. Er ligt meer dan drie decennia tussen - het voetbal vandaag is een andere sport geworden. Dit WK is daarom nú al straffer dan toen - sportief en mediatiek. Ongeacht het resultaat, vanavond.

Photo News

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
39 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jean West

  Gelijk wat men zegt of schrijft om alles goed te praten ze eindigen niet op de eerste plaats zo simpel is het.

 • cedric van nyevelt

  een idee om de 3 plaats match te waarderen ? geef de winnaar zijn ticketdeelname aan t volgende wk

 • Carlos Coltrane

  Rudi van Dijk, nu praat je echt stomme zever. Er waren altijd vedettes bij de Rode Duivels, alleen het voetbal wat ze toen speelden was zeer defensief waardoor iedereen zich ondergeschikt moest maken. Ze mochten nooit aanvallend spelen, waardoor België veel grote spelers nooit konden uitblinken. Het was laf en zeer defensief voetbal, vaak niet om aan te zien. Wanneer ze toen met meer durf hadden gespeeld dan de Rode Duivels veel meer van zich laten gelden in al die toernooien.

 • rudi van dijck

  in 1986 hadden de RD geen vedetten he. die mannen moesten het hebben van de knokkers mentaliteit, en hopen dat het goed kwam. en een goeie trainer, die voor dien tijd het spel goed kon lezen. dus met maar de middelen van toen, zeker goed nu hebben wij super vedetten, een miljoenen ploeg ondertussen. maar hebben we geen trainer die het spel kan lezen! conclusie 1986-2018 we staan in al die jaren van vooruitgang nog altijd even ver. maar een halve finale. niks meer niks minder.

 • Marcel Wouters

  De chef voetbal is een van de enigen die een objectief verslag kan geven en niet bevooroordeeld is. Nuchtere kijk op de prestaties van de Rode Duivels, en durft te zeggen dat Lukaku tegen de Fransen een dood gewicht op het terrein was. Iets wat iedere voetbalkenner ook gemerkt heeft, want als men slechts 14 keer de bal heeft kunnen raken op een ganse match, dan schrijft hij de waarheid.