Exclusief voor abonnees

Onze Chef Voetbal over Witsel: "Hoezo, hij vertraagt het spel? Hij brengt de snelheid erin"

BELGA

Twee dagen na de uitschakeling tegen Wales op het EK in Frankrijk zit Axel Witsel (29) in een restaurant in Luik samen met Luciano D'Onofrio.

"Je te passe Axel", waarna Luciano de telefoon doorgeeft.

"Allô?"

Achtenveertig uur na die dramatische avond in Rijsel doet Witsel gedurende een vijftal minuten een tactische uitleg waar, eerlijk gezegd, onze oren van tuiten... Voor het geval Marc Wilmots meeleest of ingefluisterd wordt; Witsel schoof in dat gesprek niét de zwarte piet door naar de bondscoach.

Witsel houdt zich graag van de domme, maar wanneer Roberto Martínez enkele maanden later vertelt: "Als ik een Rode Duivel kon zijn, was ik Axel Witsel", verbaast ons dat niet. Dat ene telefoontje in de zomer van 2016 is nadien door onder meer Michel Preud'homme bevestigd: "Axel is tactisch een genie."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik van tillo

  aan rik cappelle aub vergelijk witsel zeker niet met de beste 6 die we ooit gehad hebben. Ik dacht niet dat top trainers Witsel in hun kern moeten hebben Rene kon een pas vooruit geven van 40m.of meer De story van Juventus is makelaars praat. zou in Tottenham nooit in de ploeg staan, Moussa zou bij de RD altijd moeten spelen, Is al meermaals gebleken dat hij altijd op hetzelfde tempo speelt en tegen grote ploegen is dat wel meer vereist .

 • Noella Vancompernolle

  Ik denk dat er veel zouden willen tekenen voor de carrière van Witsel.

 • André Van der Poorten

  Politiek neutraal is ie wel , altijd naar links of rechts passend !

 • Bart Seghers

  @ Christiaan Goethals Franky Van der Elst zag het altijd maar had gewoon niet de kracht om een bal verder dan tien meter te trappen. Dat kan Witsel dan weer wel...

 • marc castermans

  Wat vooral frustrerend is, dat is dat De Bruyne zich moet schikken naar Witsel en Hazard. De Bruyne is de enige rode duivel van wereldniveau en hij maakt zich ondergeschikt aan Hazard en Witsel, het getuigt van onwaarschijnlijke nederigheid of onwaarschijnlijke uitbuiting. Laat De Bruyne aub los en zijn spel spelen en laat Eden Hazard en Witsel lopen in functie van Kevin en niet omgekeerd.