Exclusief voor abonnees

Onze Chef Voetbal beseft dat het D-day is: "Het is als Muhammad Ali knock-out slaan en Eddy Merckx uit het wiel rijden op Alpe d'Huez. Straffer vind je niet"

Photonews

Thibaut Courtois, 1992, Bree
Toby Alderweireld, 1989, Wilrijk
Vincent Kompany, 1986, Ukkel
Jan Vertonghen, 1987, Sint-Niklaas
Thomas Vermaelen, 1985, Kapellen
Thomas Meunier, 1991, Sainte-Ode
Axel Witsel, 1989, Luik
Marouane Fellaini, 1987, Etterbeek
Moussa Dembélé, 1987, Antwerpen
Kevin De Bruyne, 1991, Drongen
Eden Hazard, 1991, La Louvière
Dries Mertens, 1987, Leuven
Nacer Chadli, 1989, Luik
Romelu Lukaku, 1993, Antwerpen

De Gouden Generatie. De klas van '87, '89, en '91 - samen tien Rode Duivels. Plus de nakomertjes Courtois en Lukaku, en de ouderdomsdekens Kompany en Vermaelen. Defour ('88) is er wegens blessure niet bij.

Vijf onder hen stonden tien jaar geleden, tijdens de Olympische Spelen in 2008, aan de wieg - Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Fellaini en Dembélé. In november van dat jaar werd Eden Hazard voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels. Hij gaat vanavond de Gouden Generatie voor. De kapiteinsband om, borst vooruit.

REUTERS

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Zou het niet de hoogste tijd zijn om de nog openstaande rekening, Prendergast indachtig, te vereffenen ? Ik denk van wel.

 • Pedro Gonzalez

  Zijn er nog onnozelere voorbeelden?

 • François Nuyts

  Weet niet wat de spelers daar zelf over denken , maar volgens mij is dit dé wedstrijd van hun Gouden generatieloopbaan . Op een WK en tegen Brazilié , alleen de Finale kan belangrijker zijn .

 • Freddy LINTHOUT

  De aanval is de beste verdediging , van het begin tot het einde . Brazilië rechts achteraan zeer zwak en voor het doel geen kopbal sterke spelers. Kevin zal je zien , hij wordt steeds beter. Neymar opvangen op het middenveld en een paar keer van de grond doen gaan. Zal vlug gedaan zijn . De Belgen gaan winnen .

 • Philippe Deckers

  Wat een onzin. Vier jaar geleden kregen ze zonder pardon 7/1 van de Duitsers. Onze miljonairs mogen ook eens iets presteren.