Nieuwe knieblessure houdt Thiago Alcantara van WK

AP
De Spaanse international Thiago Alcantara zal er niet bij zijn op het WK in Brazilië. De middenvelder van Bayern München is opnieuw geblesseerd aan de knie en moet onder het mes.

Thiago kwetste zich maandag op training. Hij liep een scheurtje op in de rechterknie, zo meldt Bayern op de clubwebsite. De Spanjaard wordt zo snel mogelijk geopereerd en mist de Duitse bekerfinale van zaterdag tegen Borussia Dortmund en het WK in Brazilië. Thiago maakte deel uit van de Spaanse voorselectie. De 23-jarige middenvelder was nog maar pas weer fit nadat hij anderhalve maand geleden een gelijkaardige blessure had opgelopen in het competitieduel tegen Hoffenheim.

"Dit is bitter nieuws voor Thiago. We vinden het allemaal erg jammer. Hij heeft hard gewerkt voor het WK in het thuisland van zijn vader en plotseling is de droom voorbij", reageert Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "We gaan ons de volgende weken intensief met hem bezighouden en er alles aan doen opdat hij fit is voor de start van het seizoen 2014-2015."