Nieuw-Zeeland naar play-off voor WK-ticket, daar wacht mogelijk Lionel Messi

getty
De Nieuw-Zeelandse voetballers zijn nog één horde verwijderd van het WK in Rusland. De 'All Whites' waren in de finale van de kwalificatiereeks in Oceanië over twee duels veel te sterk voor de Salomonseilanden (8-3). Nieuw-Zeeland strijdt in november in een play-off met de nummer vijf van Zuid-Amerika om één WK-ticket. Momenteel neemt Argentinië daar de vijfde plek in.

De ploeg van de Engelse bondscoach Anthony Hudson had afgelopen week voor eigen publiek in Auckland het eerste duel met de Salomonseilanden al met 6-1 gewonnen. De return eindigde dinsdag in het broeierige Honiara op 2-2. Nieuw-Zeeland was twee keer van de partij op het WK, in 1982 en 2010.

Australië wint, maar moet hopen op verlieswedstrijd Saudi-Arabië
De Australische nationale voetbalploeg heeft in de kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland een nipte 2-1 zege geboekt tegen Thailand. De Australiërs klimmen in hun kwalificatiepoule naar de tweede plaats en moeten hopen dat Saudi-Arabië later op de dag in Jeddah niet wint van de al geplaatste groepswinnaar Japan om een rechtstreeks WK-ticket te veroveren. In Melbourne opende Tomi Juric in de 69e minuut de score voor de thuisploeg. Pokkhao Anan (82.) zorgde bijna voor een anticlimax, maar Mathew Leckie (86.) hield de drie punten in Australië. Bij de Aussies stond Mat Ryan (ex-Club en Genk) tussen de palen en mocht James Troisi (ex-Zulte Waregem) invallen.

Japan is in de Aziatische kwalificatiegroep A al zeker van de groepswinst en gaat later op de dag nog op bezoek bij Saudi-Arabië, dat drie punten minder telt dan Australië. Winnen de Saudi's, die een beter doelsaldo hebben dan de Australiërs, dan grijpt de ploeg van de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk het tweede rechtstreekse WK-ticket in deze poule. In dat geval spelen de Australiërs een play-off tegen de derde uit de andere Aziatische kwalificatiegroep. De winnaar van dat duel speelt vervolgens tegen het nummer vier uit de CONCACAF-groep (Noord- en Midden-Amerika & de Caraïben) voor een plek op het WK.

Malawi van bondscoach Ronny Van Geneugden klopt Togo in oefenpot

Het Malawi van bondscoach Ronny Van Geneugden heeft maandag Togo met 1-0 geklopt in een oefeninterland. De enige treffer van de partij in het Marokkaanse Agadir kwam op naam van Richard Mbulu (14.). Van Geneugden aanvaardde vijf maanden geleden de uitdaging om bondscoach van Malawi te worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.