Nederlandse journalist bikkelhard: "Finale? Dat denken de Belgen helemaal verkeerd. Of ze hebben weinig verstand van voetbal"

Photonews en VI
Niet iedereen is euforisch over de glansprestatie van onze Rode Duivels. Zo is de Nederlandse journalist Valentijn Driessen vlijmscherp voor de prestaties van België. "De tweede ronde, en dat zal het zowat zijn." 

"Die uitslag tegen Tunesië zegt me helemaal niks", steekt de sportjournalist van 'De Telegraaf' en 'Voetbal Inside' van wal. "Tunesië stelt helemaal niks voor. Daarvoor behaalde België ook al een grote uitslag tegen Panama, maar dit zijn gewoon de twee slechtste landen op het WK. Ik denk dat ze verblind worden door deze uitslagen want ze denken echt dat je zo kan voetballen. Nou... achterin is het gewoon een gatenkaas. Geen snelheid met Vertonghen, Alderweireld en Boyata - bij Twente mislukt en hier staat ie gewoon op het WK-, het kan verkeren. Met die drie achterin wordt het gewoon niks tegen de grote landen. Tweede ronde voor België, dan zal het wel over zijn." 

En hij ging nog een stapje verder. "De Belgen een halve finale of finale? Ja, dat denken de Belgen helemaal verkeerd. Of ze hebben weinig verstand van voetbal. Als deze ploeg tegen een goede aanval komt te spelen, dan gaan ze heel veel goals incasseren. Tunesië scoorde er ook twee. Die scoren nooit op een WK." 

Photo News

"Maar ze hebben toch Hazard", koos de interviewer toch ietwat de kant van de Rode Duivels. "Ik zat drie rijen van het veld. Hij is wel een goede speler, maar maakt gewoon heel veel fouten. Heel veel balverlies. Lukaku evenzeer. Ik was eigenlijk helemaal niet onder de indruk. Eerste kwartier wel goed, nadien zakte het helemaal weg. Neen. België wordt geen wereldkampioen." 

"De Bruyne wordt verknald"

En het ging maar voort. "Ik vind het ook zonde van die Kevin De Bruyne. Die wordt helemaal verknald want moet controlerend voetballen. De tweede helft mocht hij een paar keer mee naar voor en dan zie je direct dat hij mensen vrij voor de goal zet. Het is een aanfluiting dat je hem als een verdedigende middenvelder laat voetballen. Zo wil ik hem niet zien." 

Tóch besefte Driessen dat zijn mening wellicht in dovemansoren zal vallen. "Ik denk dat al onze Belgische vrienden hier wakker van zullen liggen", zei hij cynisch. "Jan Boskamp in het bijzonder." Jaloers? Verbitterd? Het is alvast een ongezouten mening op het scherpst van de snee. 

Bekijk hieronder het integrale interview met de Nederlandse journalist. 
234 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  Wat een zwaar gefrustreerde Belgen hier. Komen ook een keer in de halve finale en blazen direct hoog van de toren wanneer een journalist een foutieve voorspelling doet. Ach ach België. Of Vlaanderen? Of Wallonië? Want zijn we nu ineens weer één? België kan nog niet eens de schoenveters strikken van Nederland wanneer het om voetbalhistorie/glorie gaat. En na Frankrijk is het sprookje over en uit.

 • JAN VAN REETH

  het enige wat nu voor hem rest is ontslag nemen en schoenen gaan verkopen.

 • Arne Van Looy

  Het probleem bij deze man is duidelijk. Zijn landje heeft het niet eens tot in Rusland kunnen brengen, en is daarom zeer gefrustreerd. Wanneer hij over de Belgische verdediging begint te “zeveren” wordt het duidelijk wie hier niets van voetbal kent. Geef geen haat op andere ploegen wanneer jou land er niets van bakt.... simpel

 • Roger de Meester

  Roger De Meester Ik denk dat wij als buurlanden elkaar moeten steunen en aanmoedigen dus stop met deze onzin te vertellen en geniet van de wedstrijden die nog komen .

 • Jos verelst

  Maar wij spelen tenminste mee, zij werden voordien gewogen en te licht bevonden.